Catalogul electronic, o bucurie pentru părinţi. Ce spun elevii!

De anul acesta, mai multe școli implementează catalogul electronic pentru a îmbunătăți comunicarea cu părinții și pentru a oferi o transparență mai mare în ceea ce privește situația școlară a elevilor. La nivelul județului Gorj, unităţile de învăţământ care vor adopta acest nou format sunt: Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi, Școala Gimnazială Cărpiniș (Crasna), Școala Gimnazială Bumbești-Jiu și Școala Gimnazială „Nicolae Costescu” din Bolboși.

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale catalogului electronic este accesibilitatea sa. Părinții pot accesa informații legate de școală de oriunde și oricând, folosind laptopul sau telefonul mobil. Acest lucru înseamnă că nu mai este nevoie să aștepte întâlnirile cu profesorii sau să meargă la şcoală pentru a obține informații importante: "Mă bucur de această evoluţie, să îi spunem aşa. Se dezvoltă tehnologia şi trebuie să ţinem pasul. Am doi copii, unul la Spiru şi unul la Tudor. Amandoi sunt la liceu. Anturajele sunt periculoase la vârsta lor. Mi se pare o iniţiativă foarte bună. Pot să le văd notele, absenţele, să am un oarecare control. Nu am avut niciodată probleme cu ei, dar mai bine să fim atenţi din timp", spune Alina din Târgu Jiu.

Dacă părinţii sunt încântaţi de catalogul electronic, nu acelaşi lucru se poate spune despre elevi: "Nu îmi prea convine situaţia. Mai luam şi note mici, mai chiuleam să mă joc cu băieţii şi nu le spuneam părinţilor tot ce făceam. Acum mai greu", spune Denis, un elev de la Colegiul Naţional "Spiru Haret".

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: