A început goana după rechizite. Ce spun târgujienii

A început oficial noul an şcolar, iar părinţii sunt în goană după rechizite. De la cei mai mici, până la cei ajunşi deja la liceu, elevii s-au îngrămădit astăzi în librării.

Cele mai gărbite sunt mămicile, care vor să bifeze toate articolele de pe listele primite de la învăţători: „Ne-a dat lista doamna învăţătoare cu tot ce trebuie să cumpărăm. Noi am mai cumparat şi înainte, dar ne mai trebuia una, alta. Mâine deja încep orele şi trebuie să fie pregătit”, spune Adina, mama unui copil de 8 ani, elev la Şcoala „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

În ceea ce priveşte preţurile, acestea rămân ridicate: „Toate s-au scumpit. Se simte diferenţa de la an la an. Ce cumpăram anul trecut cu 100 de lei, anul acesta cumpărăm cu 150-200. Încercam mereu sa luăm rechizite de bună calitate, ca să le aibă mai mult timp”, mai adaugă Adina.

Şi la preşcolari cerinţele sunt variate: „Trebuie să le ducem creioane colorate, carioci, acuarele, cărţi de colorat, pensule. Noi nu am cumpărat nimic până nu ne-a spus doamna educatoare ce trebuie. Sunt diferite cerinţe în funcţie de grădiniţă”, afirmă Cristina, o mămică din Târgu Jiu.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: