Te cerți cu vecinul pentru grădina din spatele casei? Află acum ce poți face pentru a rezolva rapid și eficient problema

De cele mai multe ori, relațiile dintre vecini sunt destul de bune. Nu ne întâmpinăm cu plăcinte precum în filmele americane, dar ne ajutăm la greu și reușim să ne înțelegem. La sat situația este mai bună, vecinii sunt cele mai apropiate persoane cu care putem purta o discuție, indiferent de subiect. Totuși chiar și la sat pot apărea dispute între vecini. De cele mai multe ori acestea sunt cauzate de probleme minore. De exemplu, unul dintre vecini face gălăgie noaptea sau câinele unuia intră pe proprietatea altuia.

Iată cum poți rezolvă rapid și pașnic o astfel de disputa cu vecinii


Cea mai bună variantă de a rezolva o dispută cu vecinii este într-o manieră calmă și pașnică. Atunci când apare o problemă trebuie să încerci să eviți izbucnirea unei certe de proporții mari. Uneori însă soluția este să lași de la tine, ci să demonstrezi că ai dreptate în ceea ce susții. Uneori, cu vecinii din imediata apropiere pot apărea certuri din cauza proprietății. Vecinii tăi pot susține că proprietatea lor este mai întinsă, iar tu le-ai furat din teren. Această problemă trebuie rezolvată rapid pentru a demonstra că tu nu ai depășit limitele propriei proprietăți. Uneori, din cauza vechimii actelor, este greu să aduci dovezi, dar există anumiți pași pe care îi poți urma.

• Apelează la serviciile unui topograf

De obicei, atunci când apar probleme cu privire la terenuri, actele de proprietate pot fi soluția. Atunci când acestea nu sunt destul de clare în privința delimitării spațiale, este indicat să apelezi la serviciile unui topograf. Acesta va veni rapid și va face măsurătorile necesare pentru a delimita cu exactitate parcelele. Astfel, vei afla tu și vecinii tăi care sunt limitele terenurilor fiecăruia.

• Delimitează parcelele printr-un gard

Odată ce ați stabilit care sunt limitele terenului fiecăruia, trebuie să delimitezi parcela ta de cea a vecinilor. Pentru a face rapid această delimitare poți construi rapid, pe cont propriu, un gard în jurul grădinii tale. Câțiva stâlpi și o rolă de plasă de sârmă te vor ajuta să realizezi rapid proiectul pe cont propriu. În acest proces vei avea nevoie de diferite unelte care să te ajute printre care și un aparat de sudură de pe micul-fermier.ro. Atunci când lucrezi cu fier sau alte metale, un aparat de sudură este un aparat esențial. Acesta se va dovedi util și la alte lucrări pe care le vei avea în gospodărie. Utilajele sau obiectele din fier vor avea nevoie de mici reparații pe care le vei putea realiza pe cont propriu cu ajutorul unui aparat de sudură. Este important ca întotdeauna să folosești și echipament de protecție.

• Cheamă vecinii la un grătar

Chiar dacă problema inițială s-a rezolvat rapid, supărarea dintre vecini poate dura mult timp. De aceea, este important să te asiguri că vei reuși să te împaci rapid cu vecinii tăi. Poți face acest lucru invitându-i la un grătar pentru a lăsa neînțelegerile deoparte.


Prin urmare, chiar dacă de cele mai multe ori vecinii se înțeleg bine, uneori pot apărea dispute care trebuie rezolvate pe cale amiabilă, pașnic și cu argumente logice.

Sursă foto: pexels.com

Vizualizări: 3,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: