Câți adolescenți s-au vaccinat de Ziua Copilului în Târgu Jiu

Peste o sută de adolescenți s-au vaccinat, la Târgu Jiu, în cadrul maratonului organizat de Ziua Copilului. Autoritățile se gândesc dacă vor continua această acțiune dedicată minorilor. Doritorii pot merge în orice centru de imunizare împreună cu părinții pentru a se putea imuniza.

Din cauza vremii, maratonul anunțat, de 1 iunie, în Parcul Central s-a mutat în incinta mall-ului. Peste 100 de adolescenți, cu vârste între 16 și 18 ani s-au vaccinat de Ziua Copilului. „Apreciem că această campanie a fost un succes pentru că, deși vremea ne-a fost potrivnică, s-au vaccinat peste 100 de adolescenți. Inițial, această operațiune a fost programată la foișorul din centru, dar pentru că a plouat, totul s-a mutat la mall. O să facem o analiză la nivelul DSP și vom decide dacă va continua sau nu. Chiar și dacă nu ar continua, adolescenții se vor putea vaccina în centrele deja existente în Târgu Jiu și în județ cu adeverințe semnate de părinți sau însoțiți de părinți”, a spus prefectul Corneliu Răducan Morega.

Deși ritmul vaccinării a scăzut în ultima perioadă, a crescut interesul pentru serul produs de Johnson and Johnson. Managerul Direcției de Sănătate Publică Gorj pune interesul mai mare pentru acest vaccin și pe restricțiile impuse celor care nu sunt imunizați contra-Covid. Astfel se vaccinează cu o singură doză, nu mai așteaptă rapelul și pot participa la diverse evenimente unde accesul este permis doar în baza adeverinței de vaccinare ori cu un test negativ Covid.

„Am observat o creștere a adresabilității pentru vaccinul Johnson and Johnson, care se administrează într-o singură doză. Este mai solicitat probabil pentru că nu mai trebuie să aștepți după rapel și, după zece zile, nu te mai supui tuturor restricțiilor. Aproximativ o mie de gorjeni s-au vaccinat cu Johnson and Johnson doar săptămâna trecută”, a explicat directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

De miercuri, 2 iunie, și copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina de împotriva Covid19. Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal. Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste este cel de la Pfizer.

Vizualizări: 952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: