Câți angajați din CE Oltenia ies la pensie în acest an

După ce, anul trecut, în jur de 800 de mineri și energeticieni au solicitat să iasă la pensie, în acest an, calculele făcute de oficialii companiei arată că se vor pensiona jumătate. Peste 400 de salariați îndeplinesc condițiile să iasă la pensie. Fie pentru că au muncit în condiții deosebite ori locuiesc în zonele afectate de poluarea remanentă ori pur și simplu ating vârsta de pensionare, aceștia vor ieși din câmpul muncii până la sfârșitul anului 2021.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a explicat că, în mare parte, vor ieși la pensie angajați care au lucrat zeci de ani în condiții deosebite. “Sunt câteva sute de colegi care îndeplinesc condițiile de pensionare în acest an și datorită aportului de grupă. Aici nu discutăm despre limita de vârstă, ci discutăm despre colegi care îndeplinesc condițiile datorită aportului de grupă. Colegi care au lucrat în subteran și au 20 de ani. Sunt foarte puțini. Sunt colegi care beneficiază de acea reducere de doi ani pentru că au locuit în zonele afectate, în zonele remanente, Mătăsari, Motru”, a explicat Rușeț, la Tele3.

De altfel, vor fi și mineri și energeticieni care vor atinge vârsta de pensionare și vor ieși la pensie în acest an. Calculele oficialilor companiei arată că sunt, în total, peste 400 de salariați care se vor pensiona în 2021. „Sunt colegi care au lucrat foarte puțin în grupele de muncă și condiții deosebite, dar intră în limita de vârstă. 63, 65 de ani, depinde. Din informațiile pe care le dețin, discutăm despre peste 400 de colegi care vor îndeplini condițiile de pensionare în 2021”, a mai spus Rușeț.

Potrivit planului de restructurare, din companie vor pleca în acest an peste 600 de salariați, fiind probabil ca unii dintre ei să primească plăți compensatorii.

Vizualizări: 4,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: