Un nou val de tineri la CE Oltenia

După ce au fost angajați 75 de tineri în rândurile Complexului Energetic Oltenia, oficialii companiei dau asigurări că vor continua programul de întinerire a forței de muncă și în acest an. Au de gând să angajeze mai mulți tineri care s-au specializat pe banii companiei în mai multe licee din Gorj și Dolj.

Anul trecut, au fost angajați 75 de tineri cu vârste între 18 și 29 de ani. Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a explicat că și în acest an vor fi angajați tineri.

„Cei care ies natural la pensie sunt cei care sunt în limita acestor 700 de plecări. În 2020, în decembrie, s-au angajat 75 de tineri sub 29 de ani. Trebuie avut în vedere și aspectul de întinerire. Probabil și în 2021, va fi un asemenea proces. Sunt tineri care deja sunt absolvenți ai școlilor profesionale care au beneficiat de burse din partea CE Oltenia. Vom avea și situația angajării acestor tineri. Așteptăm o situație de întinerire a personalului și vom discuta acest program cu partenerii sociali”,a  spus Rușeț, la Tele3.

Vârsta medie a salariaților din companie depășește 50 de ani în acest moment. Șase licee din Gorj și Dolj pregătesc, în prezent, specialiști care să lucreze în cadrul companiei energetice. Pe durata celor trei ani de studiu, compania le oferă tinerilor burse, analize medicale gratuite și echipament de lucru. Sunt pregătiți, în mare parte, mecanici și electricieni, meserii deficitare în producție.

Vizualizări: 5,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: