Angajații CE Oltenia, testați gratuit pentru virusul hepatic

Toți angajații Complexului Energetic Oltenia ar putea fi testați gratuit pentru depistarea Hepatitei C. Totul se va desfășura printr-un parteneriat cu Universitatea de Medicină din Craiova. Salariații care vor dori vor fi testați gratuit, iar cei depistați bolnavi vor primi tratament tot gratuit, la spitalul din Craiova. Proiectul se desfășoară cu fonduri europene.

Minerii și energeticienii care vor dori să fie testați își vor trece numele pe o listă la nivelul fiecărei subunități. Li se vor recolta probe la cabinetele medicale și vor fi testați gratuit pentru depistarea virusului hepatic. “Derulăm un program cu Universitatea din Craiova. Începând cu luna februarie, vom derula un program de verificare a salariaților care își doresc acest lucru, un program de depistare a virusului Hepatitei C. Este un program al Universității de Medicină din Craiova, susținut cu fonduri europene. Pe lângă analizele de depistare a virusului intră și controale medicale gratuite și inclusiv tratarea colegilor noștri împotriva acestui virus, care este periculos și nu toți obișnuim să facem analize pentru depistarea acestui virus”, a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

Dacă vor exista angajați depistați pozitiv, aceștia vor fi retestați la spitalul din Craiova, unde vor primi și tratamentul de care au nevoie. Proiectul implementat de Universitatea de Medicină din Craiova a mai fost derulat și în alte companii mari în ultimii ani și este pe fonduri europene.

„Toți angajații care doresc vor intra în acest program. Se vor recolta probele la nivelul fiecărui cabinet medical la care sunt arondați salariații. Va fi o acțiune prin care Universitatea din Craiova va colabora și cu Medservmin. Este un program pe care Universitatea de Medicină l-a mai implementat la Ford Craiova, la uzinele Dacia Pitești și la Alro Slatina și acum la CE Oltenia, unde discutăm de peste 12 mii de salariați care vor beneficia de această facilitate. Cei care vor fi găsiți pozitiv, vor trece la alte teste care se vor face la Spitalul Județean din Craiova și apoi se va trece la tratament. Totul este pe fonduri europene”, a mai adăugat Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 4,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: