Caută finanțare pentru o telegondolă din Rânca până în Valea Galbenului

Vestitele telecabine și telegondole care să lege zona Rânca, pe viitor, de o altă zonă la fel de frumoasă, Valea Galbenului, sunt readuse în discuție. Autoritățile promit să caute soluții ca să dezvolte un astfel de proiect în zona montană a județului Gorj, mai ales că turiști sunt tot mai mulți indiferent de sezon.

Consilierul județean Sabin Cornoiu a explicat că proiectele sunt luate în considerare și autoritățile caută variante ca să le materializeze. Rămâne de văzut dacă pot fi realizate din bugetul local sau poate investi o companie privată în dezvoltarea turismului.

“Este vorba de acele telecabine și telegondole către Baia de Fier, Valea Galbenului. Probabil acolo se va amenaja o parcare mai mare, etajată. Mai există o variantă cu parcare etajată la Vârful Păpușa. Trebuie să vedem exact sursa de finanțare, să vedem cine poate investi acolo, un privat sau administrația locală. Avem toate argumentele să dezvoltăm proiecte în această direcție pentru că avem tot mai mulți turiști și vara, și iarna. Eu cred că va fi un sezon bun pentru toată lumea”, a spus Sabin Cornoiu, la Tele3.

Astfel de proiecte ar aduce beneficii județului Gorj, care abundă de obiective turistice care atrag an de an tot mai mulți turiști. „Transalpina este elementul care a atras, permite accesul rapid în stațiune. Marele câștig pentru oameni, în acest an în care am fost ținuți în casă, Transalpina le-a permis să ajungă pe creste, să facă drumeții frumoase”, a mai spus Cornoiu.

Vizualizări: 4,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: