CE Oltenia măsoară nivelul de zgomot din cariere

Complexul Energetic Oltenia achiziționează servicii de testare și analiză a nivelului de zgomot din carierele miniere. Este o achiziție directă pentru care compania alocă un buget de aproape 12.000 de lei, fără TVA.

În total vor fi făcute 149 de măsurători. Serviciile se vor presta începând cu luna februarie și se vor încheia la data de 31 ianuarie 2022. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 12 ianuarie.

Punctele de determinare ale nivelului de zgomot se află în apropierea satelor învecinate carierelor miniere. De pildă, pentru UMC Pinoasa, punctele se află în Timișeni și Rogojelu, iar pentru cariera Tismana, în satul Hodoreasca și în apropiere de DN 66, lângă calea ferată din zona Cârbești.

Alte măsurători se vor face în orașul Rovinari, în satele Peșteana de Jos, și Lupoița, dar și în apropierea punctului de încărcare cărbune al carierei din Mătăsari, al depozitului de cărbune Roșiuța și în proximitatea depozitului central de cărbune de la Husnicioara.

„Serviciile de testare și analiză nivel zgomot constau în efectuarea determinărilor nivelului de zgomot, analiza acestuia și emiterea rezultatelor pe rapoarte de încercări”, potrivit caietului de sarcini.

Aceste măsurători se vor face de către un laborator autorizat, dotat cu sonometru verificat metrologic și cu personal calificat instruit.

Sunt gorjeni care au obținut în instanță despăgubiri din cauza disconfortului creat de carierele miniere, fie că vorbim de huruitul produs lângă casele lor sau de poluarea cu praf de cărbune.

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: