Cauțiune de 100.000 de lei pentru libertatea lui „Moroiu”

Omul de afaceri Aurel Popescu, zis și „Moroiu”, a scăpat pentru moment de zornăitul cătușelor după ce procurorul de caz a decis în urma audierilor de joi să îl plaseze pe acesta sub control judiciar dacă achită o cauțiune care nu e deloc una mică. Acesta are de plătit 100.000 de lei pentru a nu fi plasat în arest la domiciliu sau chiar arestat preventiv, pe perioada controlului judiciar având de respectat o serie de restricții impuse de anchetatori.

Afaceristul va trebui să fie permanent la dispoziția polițiștilor și a procurorului de caz, altfel riscând o măsură mai aspră împotriva sa. Popescu a ajuns miercuri seara în spatele gratiilor, informațiile inițiale arătând că acesta este acuzat de o evaziune fiscală de aproape un milion de lei.

În cursul zilei de joi, IPJ Gorj a făcut cunoscut că omul de afaceri din Glogova este acuzat și de alte fapte, iar prejudiciul care i se impută este mult mai mare, apropiindu-se de un milion de euro.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012-2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar și către persoane juridice, fără a înregistra în evidențele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei. Totodată acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei. De asemenea, inculpatul a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia”, a arătat IPJ Gorj.

Aurel Popescu a menționat în fața jurnaliștilor că nu se consideră vinovat pentru capetele de acuzare formulate împotriva sa. El a derulat prin firmele sale cele mai mari afaceri la nivel de județ în privința exploatării masei lemnoase din pădurile aflate pe raza Ocoalelor Silvice Padeș și Runcu. Anul trecut acesta a avut o producție de circa 30.000 de metri cubi de lemn exploatat doar din pădurile statului, cantitate pentru care a plătit până la ultimul leu către Direcția Silvică Târgu Jiu. El a exploatat, de asemenea, pădurile unor obști private și a vândut lemnele obținut astfel, încercând să fenteze statul prin neplata unor taxe sau prin recuperarea unor sume despre care anchetatorii spun că nu i se cuveneau.

OMOR

Popescu rămâne în continuare sub anchetă și în dosarul în care este acuzat de omor din culpă, după ce anul trecut a fost implicat într-un accident mortal produs la Motru. O bătrână ce traversa pe zebră și-a pierdut viața atunci, omul de afaceri susținând ulterior că nu a apucat să o vadă la timp pentru a o evita.

Vizualizări: 2,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: