Cazul nr. 26, confirmat în Gorj. Este vorba de un miner!

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 26 de persoane sunt din Gorj, cu una mai mult decât în ziua precedentă.

Este vorba de un miner de la Cariera Roșia, de loc din comuna Aninoasa. Este al patrulea miner de la Roșia confirmat pozitiv până acum, la care se adaugă unul de la Cariera Lupoaia. Toți minerii sunt în această perioadă în șomaj tehnic, cu excepția celor care asigură paza. De altfel, spitalul din Rovinari a confirmat pe pagina de socializare că unul dintre cei doi pacienți suspecți a fost testat pozitiv și va fi transferat la Târgu Jiu.

Și salariatul de la Direcția Publică Motru a fost testat pozitiv, nefiind clar dacă este între cei 26 confirmați la nivel național sau este pacientul nr. 27, de multe ori fiind diferențe față de raportările cunoscute pe plan local.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.

Vizualizări: 5,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: