Spitalul din Târgu-Cărbunești a primit două aparate de ventilație

Vești bune pentru spitalul din Târgu-Cărbunești. Două aparate de ventilație au ajuns la unitatea medicală. Momentan, cadrele medicale au asigurate atât stocurile de echipamente de protecție, cât și cele de medicamente.

Cele două aparate de ventilație au ajuns la spitalul din Târgu-Cărbunești cu ajutorul celor de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. „Momentan, nu avem lipsuri. Am solicitat o comandă de medicamente pentru tratament. Depinde de numărul de pacienți care vor veni pentru că automat consumul de medicamente și echipamente de protecție va fi mai mare, dar momentan stăm bine. Ne-au venit, prin DSP, două aparate de ventilație”, a declarat managerul Constantin Tîrziu, la Radio Infinit.

Toți pacienții cu Covid 19, care sunt transferați la Târgu-Cărbunești, ajung în unitatea medicală cu tot cu o scrisoare medicală unde le sunt notate toate analizele ce le-au fost făcute în spitalul unde au ajuns pentru prima dată. „Avem internate trei paciente. Starea de sănătate este bună. La una dintre paciente, am prelevat probe spre testare să vedem dacă este negativ. Așteptăm pacienți care o să vină de la Motru, care sunt la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Era vorba de ieri (n.r. luni), că o să vină cinci persoane. Am discutat cu toți managerii. Am cerut ca fiecare pacient externat să aibă o scrisoare medicală în care să aibă toate analizele care i-au fost efectuate la acel spital pentru a nu i se mai face încă o dată, pentru a veni și în sprijinul pacientului, și a personalului medical pentru a nu mai face o nouă expunere”, a mai spus Tîrziu.

Vizualizări: 1,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: