Pacienții de la spitalul Covid din Gorj, monitorizați video

Medicii de la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, unde sunt tratați bolnavii infectați cu virusul Covid 19 din județul Gorj, au găsit o soluție să intre mai puțin în spațiile contaminate. Pacienții sunt monitorizați permanent prin intermediul unui sistem de supraveghere video. Cu toate acestea, de cel puțin trei ori pe zi, cadrele medicale intră echipate corespunzător în fiecare salon.

Sistemul de supraveghere video a fost implementat în urmă cu câteva săptămâni, când au început pregătirile pentru ca spitalul să poată primi pacienții infectați cu noul virus.

Managerul unității medicale a explicat că pacienții sunt monitorizați permanent cu ajutorul camerelor de supraveghere, dar sunt vizitați de cel puțin trei ori și de medici. „Contactul cu pacienții este în felul următor: a ajuns pacientul, i s-au făcut examinări, după aceea, au fost vizitați de medici și asistenți de cel puțin trei ori pe zi. Fiecare salon este supravegheat video. Vedem din zece în zece minute dacă pacientul are nevoie de ceva și pacientul poate apăsa butonul de panică și asistenta știe unde să meargă”, a explicat directorul Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești, Constantin Tîrziu.

În acest fel, medicii și asistentele petrec mai puțin timp în spațiile infectate și sunt protejați și pacienții. „Era de mult sistemul, dar, cu această ocazie, s-a permanentizat în fiecare secție. Am crezut că este un lucru benefic atât pentru pacienți, cât și pentru personal. Se intră însă de câte ori este nevoie”, a mai adăugat Tîrziu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: