Cazul Sorina: Corpul de Control la Protecția Copilului din Dolj și Mehedinți

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat sâmbătă, referindu-se la cazul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi adoptată de o familie din SUA şi luată în mod brutal de autorităţi din casa celor la care se afla în plasament, că reprezentanţii Corpului de control se vor afla luni în Dolj şi Mehedinţi pentru a face un raport asupra situaţiei.

Direcția pentru Protecția Copilului Mehedinți a precizat că nu a fost informată de procurorul de caz cu privire la luarea Sorinei din familia asistentei maternale. „Direcţia nu a fost informată cu privire la preluarea minorei. Noi tot ce am aflat este din spaţiul public şi nu ni s-a solicitat prezenţa în cadrul operaţiunii, nu am fost informaţi cu privire la preluarea minorei de astăzi. Cazul este cunoscut, pentru că, în data de 23 aprilie 2019, s-a încuviinţat adopţia minorei spre o familie, persoane care au devenit părinţii minorei şi singurele îndreptăţite să exercite drepturile şi obligatiile părinteşti. Noi, până de curând, am acţionat raportat la circumstanţele cauzei şi am luat în considerare interesul superior al copilului, adică am mai fost să preluăm copilul, cu reprezentanţi din cadrul direcţiei, dar nu s-a preluat, pentru că minora nu a vrut să meargă, mai departe noi nu ştim ce s-a întâmplat astăzi, noi nu avem informaţii oficiale cu ceea ce s-a întâmplat astăzi. Până în aprilie era la un asistent maternal profesionist, avea un an şi câteva luni fetiţa când a fost luată în asistenţă maternală. Nu era înfiată, era în plasament la asistent maternal profesionist", a declarat Oana Lazăr, psiholog în cadrul Biroului Adopţii şi Postadopţii, din cadrul DGASPC Mehedinţi.

Procurorul de caz, ca să fie acoperit de hârtii, a fost însoțit de un psiholog și un asistent social de la DGASPC Dolj. Corpul de control va verifica dacă aceștia aveau ce căuta acolo și dacă au acționat cum trebuie. 

”Astăzi am vorbit din nou cu doamna premier, am trimis un mesaj ambasadei SUA, cu dorinţa de a avea o colaborare şi a ne asigura că acest minor este în regulă, atât cât poate fi după episodul prin care a trecut. Corpul de control, luni dimineaţă, vor fi în Dolj şi Mehedinţi, am cerut un raport amănunţit de la faţa locului. Voi primi un raport complet cu evoluţia acestui caz, sper ca şi familia adoptivă să colaboreze, să ne asigurăm, pentru că aceasta este atribuţia Ministerului Muncii, că minorul este stabilizat după această traumă. Este obligatoriu ca minorul să primească şi consiliere psihologică. Facem tot ce este posibil legal, să ne ocupăm, să aflăm starea copilului. Cred că familia adoptivă nu va avea nicio problemă, este interesul major al copilului, să ne asigurăm că acesta este stabil” a spus Marius Budăi, conform antena3.ro.

Fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Vizualizări: 1,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: