Dăncilă: Am cerut să se acorde consiliere psihologică fetiței

"Tot ce se va putea face la nivel guvernamental se va face", a promis Viorica Dăncilă, prim ministru, după ce o fetiță de opt ani din Baia de Aramă a fost luată cu forța pentru a fi dată spre adopție. Aceasta a cerut explicații mai multor miniștri și le așteaptă până luni.

"Mă interesează în primul rând fetița, starea ei, abia apoi vinovățiile. Am cerut să se acorde consiliere psihologică fetiței", a spus Viorica Dăncilă.

Premierul spune că acest caz ar putea fi luat în calcul în viitorul apropiat și atunci când vor fi discutate remanierile. Dăncilă a cerut totuși să nu fie politizat subiectul.

Deocamdată presa nu știe unde este fetița. Reaminim că Sorina, o fetiță de opt ani din Baia de Aramă, a fost luată din familia asistentului maternal târâș de procuroarea Maria Pițurcă din Craiova, asistată de polițiști și mascați. Sorina a crescut în acea familie de la un an și două luni și îi spune mamă asistentului maternal. O familie de americani care au și cetățenie română au obținut hotărâre de adopție, după un proces discutabil. Tribunalul Mehedinți a respins adopția după audierea fetiței, dar Curtea de Apel Craiova a întors soluția.

Asistenții maternali sunt speriați de faptul că fetiței i s-au făcut multe analize medicale înainte de adopție, mai ales că fetița familiei din America are probleme de sănătate și ar avea nevoie de un transplant de rinichi.

Modul în care procurorul Maria Pițurcă a târât copila pe asfalt a șocat o țară întreagă. Aceasta a mers la familia asistentului maternal să facă o percheziție într-un dosar de lipsire de libertate. Procedura uzuală era ca un executor judecătoresc să pună în aplicare hotărârea de adopție, dar dacă fetița s-ar fi opus, ar fi urmat șase luni de consiliere psihologică, iar americanii nu aveau timp să aștepte. Asistentul maternal a fost concediat în luna mai, pentru ca familia să poată fi acuzată de lipsire de libertate.

Vizualizări: 7,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: