Ce are de făcut Edilitara la Stadion și Sala Sporturilor!

Societatea Edilitara SA, care a primit în administrare recent Stadionul Municipal și Sala Sporturilor, trebuie să se ocupe de curățenie și îngrijirea gazonului. Primarul Marcel Romanescu a precizat că s-a semnat un contract de încredințare directă a acestor lucrări către societatea primăriei care va încasa o sumă de bani pentru serviciile prestate.

Edilitara SA se va ocupa, timp de un an cel puțin, de administrarea Stadionului Municipal și a Sălii Sporturilor din Târgu Jiu.

Consiliul Local a votat recent un proiect prin care să acorde societății Edilitara, care se ocupă de gospodărire locală, reparații drumuri, salubrizare străzi, parcuri, piețe și cimitire, prin încredințare directă, serviciile pe care le prestau firme private. Deși activitățile celor de la Edilitara nu prea au legătură cu sportul, primarul Marcel Romanescu a spus că s-a ales societatea Edilitara pentru că are un profil de activitate asemănător: ”După reorganizarea de la nivelul Municipiului Târgu Jiu am preferat să lucrăm cu societatea noastră, pentru că este o societate cu profil de activitate asemănător activităților care se desfășoară la Sala Sporturilor și în Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Adică trebuie oameni care să asigure curățenia, întreținerea gazonului și întreținerea celor două edificii. Și atunci am preferat să mergem, prin contract, cu societatea Edilitara. E de comun acord acceptat, fiind societatea Municipiului Târgu Jiu nu avem nici un fel de probleme. Cei de la Edilitara doar vor întreține acele spații care rămân în proprietatea Municipiului Târgu Jiu. Dar serviciile pe care altă dată le realizam cu societăți private, de această dată le-au preluat cei de la Edilitara prin încredințare directă. E societatea municipiului și putem cumva să contractăm aceste servicii cu societatea noastră”. 

În ceea ce privește curățenia în cele două edificii preluate acum de Edilitara aceasta nu s-a asigurat niciodată de către firme private, pentru că Direcția de Patrimoniu a avut muncitori angajați, inclusiv femei de serviciu pentru curățenie. În ultimul an în care personalul de curățenie a fost preluat la primăria Târgu Jiu, curățenia în stadion și sală a fost asigurată de personalul de curățenie de la primărie.

Galerie foto





Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: