Ce caracteristici să urmărești atunci când cumperi un telefon Xiaomi

Cu telefoanele mobile Xiaomi sunt două lucruri clare: sunt brandul care și-a câștigat titlul de „master buy” pentru raportul ridicat cost-performanță și catalogul său este un labirint în care te poți rătăci ușor. De aceea, ne propunem să facem puțină lumină în această ofertă.

Cum să alegi un mobil Xiaomi bun

Înainte de a ne da seama ce mobil Xiaomi ne interesează, este important să trecem în revistă ce caracteristici sunt importante pentru noi, deoarece în mod logic nu toți utilizatorii caută același lucru. Desi fișa tehnică ne poate da o idee, recomandarea noastra inainte de a cumpara este sa faceți o lectură amănunțită și liniștită a specificațiilor pentru a verifica daca aceste specificatii sunt traduse in experiența reala de utilizare.

Xiaomi Note 10 Pro vezi pe Emag toata gama de telefoane Xiaomi

Acestea sunt cele mai importante aspecte pentru a alege corect mobilul Xiaomi care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

- Design și afișare. Lăsând aspectul la o parte, nu ratați aspecte precum dimensiunile, greutatea și utilizarea ecranului, fie ca va plac telefoanele mari sau daca doriti terminale compacte de purtat confortabil in buzunar. În ceea ce privește ecranul, indiferent de diagonala cu care vă simțiți confortabil, ratele de reîmprospătare de 90Hz s-au democratizat și acum este posibil să găsiți ecrane OLED la prețuri foarte competitive. În orice caz, în practică luminozitatea și reproducerea culorilor sunt la fel de importante ca și caracteristicile anterioare.

- Putere și memorie: procesorul și memoria RAM sunt factori cheie în experiență și pe termen mediu-lung. Minimul la nivel de RAM este sa ai 4GB iar in ceea ce priveste chipurile, tinand cont de „mușchii” care se integrează la prețuri mai mult sau mai putin "populare", va recomandăm sa țintiți sus si să optați pentru seriile 800 si 700 de la Qualcomm sau să alegeți Dimensity 900 sau Dimensity 1200 de la MediaTek.

- Spațiu de depozitare: MicroSD-ul este o „specie” pe cale de dispariție și, având în vedere că îți cumperi un telefon care să reziste câțiva ani, este mai bine să pariezi pe modele de la 128GB încolo, întrucât diferența economică este acceptabilă față de funcționalitatea pe care o oferă acel spațiu suplimentar pentru fotografii, videoclipuri și aplicații.

- Autonomie: bateria este un alt factor cheie, mai ales dacă ținem cont de faptul că caracteristicile ecranelor sau de a avea tot ceea ce e mai nou în conectivitate sunt domenii din care vrei să „tai”. Din fericire, chiar și cele mai accesibile modele oferă durate mai mult decât decente. De fapt, autonomia este unul dintre avantajele celor mai modeste modele, fiind cel mai ambițioase telefoane cele la care autonomia poate avea de suferit. În acest sens, vă recomandăm să aruncați o privire și asupra vitezei de încărcare rapidă.

- Calitatea fotografiei: este unul dintre factorii distinctivi ai high-end-ului, cu o manevrabilitate mai buna si mai multa lumina.

La Xiaomi, diferența de megapixeli este de obicei legată de un salt calitativ al rezultatelor.

- 5G este o realitate care merge dincolo de cele mai multe modele premium, pentru că acum se găsește și pe terminale destul de modeste, care sunt compatibile. Merită efortul? Credem că nu este încă un factor de diferențiere, dar dacă locuiești într-un oraș moderat de mare (probabil deja cu acoperire) și folosești foarte mult serviciile cloud, atunci când ai dubii, alegerea celui cu 5G este o idee bună.

- Sistem de operare: Xiaomi lansează multe telefoane într-un an, o tendință care a existat deja de anul trecut și care probabil se va repeta și în următorul. În acest sens, vă recomandăm să profitați și să alegeți modele care integrează cea mai recentă versiune, adică Android 11 și MIUI 12

- Preț: Catalogul de telefoane mobile Xiaomi este la înălțimea clopotului gaussian, marea majoritate a telefoanelor Xiaomi mișcându-se în intervale de preț similare. De aceea va recomandam sa comparati prețurile si sa profitați de oferte. Dacă nu mergeți pe flagship, vă recomandăm intervalul între 200 și 400 de euro.

Vizualizări: 3,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: