Ce datorii au cabanierii din Rânca la primării

Autoritățile locale din Orașul Novaci și din comuna Baia de Fier au de recuperat sute de mii de lei noi de la cei care dețin cabane și pensiuni în zona montană Rânca. Cei mai mari datornici sunt pe teritoriul comunei Baia de Fier și mulți dintre ei și-au băgat afacerile în faliment.

Una din problemele cu care se confruntă primăria Baia de Fier în zona montană Rânca este recuperarea datoriilor la taxele și impozitele locale înregistrate de agenții economici care au cabane și pensiuni. ”Avem datorii mari de recuperat. Este vorba de cei care au avut cabanele și pensiunile pe societăți comerciale și le-au băgat în insolvență. Cei care sunt serioși și se țin de treabă nu au datorii. Avem de recuperat aproximativ 880.000 de lei din taxele și impozitele agenților economici din Rânca. Sunt datorii acumulate în anii trecuți, fără să calculăm 2020”, a precizat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Nici la Novaci situația nu este diferită, numai că aici valoarea sumelor restante este mai mică. ”Și noi înregistrăm la impozite și taxe niște restanțe din Rânca. Sunt agenți economici care nu au plătit de câțiva ani dările către primărie. În acest moment avem de recuperat aproximativ 300.000 de lei”, a precizat viceprimarul din Novaci, Ion Manta.

Vizualizări: 1,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: