Petiție online pentru salvarea zonei Rânca de carantinați

O petiție online a fost creată pentru salvarea zonei Rânca. Inițiativa îi aparține lui Doru Corlan și este adresată Instituției Prefectului, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, Direcției de Sănătate Publică Gorj, dar și primăriilor Novaci și Baia de Fier. Principala solicitare este aceea de a scoate din zonă persoanele aflate în carantină

Inițiatorul acestei petiții solicită în mod deosebit ca la Rânca să nu mai fie aduse persoane în carantină și să fie îmbunătățită infrastructura. Doru Corlan susține că cea mai mare zonă turistică a județului Gorj a fost afectată de pandemie. ”Din cauza impactului devastator al pandemie și al crizei economice asupra turismului, solicităm autorităților ca în condițiile scăderii semnificative a numărului de persoane carantinate, această locație sa fie folosită doar în lipsa altor alternative, în lipsa unei structuri reprezentative la nivel local, vă rugăm ca măsurile luate pentru redresarea economică a zonei sa fie comunicate public sau pe site-urile instituțiilor publice și solicităm și asfaltarea străzilor secunde, punerea în funcțiune a canalizării și facilități fiscale agenților economici fără activitate datorita crizei”, a motivat Doru Corlan petiția.

Mai mult decât atât, acesta subliniază și beneficiile pe care le-a creat Rânca. ”Acest superb loc este cea mai mare zona turistică a județului și prin prezența sutelor de mii de turiști romani și străini oferă sute de locuri de munca, surse de venit producătorilor locali, venituri substanțiale bugetelor locale și de stat prin plata taxelor și impozitelor, precum și dezvoltarea prestatorilor de servicii”, a mai precizat Doru Corlan.

Numărul persoanelor aflate în carantină a scăzut de la o zi la alta în județul Gorj, iar la Rânca mai sunt în jur de 40-50 de persoane, care vor pleca la casele lor în câteva zile.

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: