Amenzi uriașe pentru o măcelărie și un magazin

O măcelărie din Gorj a primit o amendă de 12.000 lei de la inspectorii sanitar-veterinari, pentru nerespectarea cerinţelor privind etichetarea cărnii proaspete. Personalul nu respecta cerinţele de igiena personală, nu erau asigurate substanţe cu efect biocid și nu se poate demonstra trasabilitatea tuturor sotimentelor de carne aflate la comercializare.

O amendă de 12.000 lei a primit și un magazin alimentar, pentru următoarele constatări: depăşirea obiectului de activitate (tranşare carcase porc); depăşirea capacităţii de depozitare a spaţiilor frigorifice; produse alimentare depozitate nesectorizat, în afara spaţiilor frigorifice; existenţa unor neconcordanţe între cantităţile de produse existente şi atestările din certificatele sanitare-veterinare sau alte documente; carne proaspătă, brânză fără elemente de identificare care nu permit identificarea trasabilităţii produselor controlate. Activitate magazinului a fost suspendată.

„Au fost plasate în stare de reţinere oficială următoarele cantităţi de produse alimentare: 15 carcase miel=180 kg; carne de vită şi oaie=93,65 kg; preparate din carne de porc=70,13 kg; brânză telemea=68,39 kg“, anunță DSVSA Gorj.

Un alt magazin alimentar și o carmangerie au primit amenzi mai mici, de câte 1.200 de lei. (A.A.)

Vizualizări: 3,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: