Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

Un Lightning Network este un mecanism de tranzacționare între două părți. Folosind canale Lightning Network, părțile pot efectua sau primi plăți una de la cealaltă. Aceste tranzacții sunt procesate diferit în comparație cu tranzacțiile standard care au loc pe blockchain-ul Bitcoin. Rețeaua Lightning depinde de tehnologia de bază a blockchain-ului. Folosind tranzacții reale Bitcoin/Blockchain și folosind limbajul său nativ de scripting smart-contract, este posibil să se creeze o rețea sigură de participanți care pot face tranzacții la volum mare și la viteză mare. Prin intermediul rețelei poți cumpăra Bitcoin sau alte cryptomonede într-un mod simplu și rapid.

Cum funcționează Lightning Network?

Lightning Network utilizează funcționalitatea de contract inteligent în blockchain pentru a permite plăți instantanee într-o rețea de participanți. Astfel, rețeaua funcționează prin:

    • Canale de plată bidirecționale. Doi participanți creează o înregistrare în registru pe blockchain, care le solicită ambilor participanți să semneze orice cheltuire a fondurilor. Ambele părți creează tranzacții care rambursează intrarea în registru la alocarea lor individuală, dar nu le difuzează în blockchain. Ei își pot actualiza alocările individuale pentru înregistrarea în registru prin crearea multor cheltuieli de tranzacții din rezultatul curent al intrării registrului. Doar cea mai recentă versiune este valabilă, care este impusă de scripting-ul smart-contract care poate fi analizat prin blockchain.
    • Arbitrajul blockchain. Ca rezultat, este posibil să se efectueze tranzacții în afara blockchain fără limitări. Tranzacțiile pot fi efectuate în afara lanțului, cu încrederea aplicabilității în bloc. Este asemănător modului în care cineva face multe contracte legale cu alții, dar nu se merge în instanță de fiecare dată când se încheie un contract. Făcând tranzacțiile și scripturile analizabile, contractul inteligent poate fi aplicat pe blockchain.

Care sunt avantajele unui Lightning Network?

    • Plăți instantanee - Plăți blockchain fulgerătoare fără să vă faceți griji cu privire la timpii de confirmare a blocurilor. Securitatea este asigurată de contractele inteligente blockchain fără a crea o tranzacție pe blockchain pentru plăți individuale. Viteza de plată măsurată în milisecunde până la secunde. Puteți cumpăra top cryptomonede de viitor direct de la sursă, printr-o rețea Lightning Network.

  

    • Scalabilitate - Este capabil de milioane până la miliarde de tranzacții pe secundă în rețea. Capacitatea elimină șinele vechi de plată cu multe ordine de mărime. Atașarea plății pe acțiune/click este acum posibilă fără intermediari.
    • Cost redus - Prin tranzacționarea și decontarea off-blockchain, rețeaua Lightning permite taxe excepțional de mici, ceea ce permite cazuri de utilizare emergente, cum ar fi microplățile instantanee.
    • Blockchain-uri încrucișate - Schimburile atomice încrucișate pot avea loc în afara lanțului instantaneu cu reguli de consens blockchain. Atâta timp cât lanțurile pot suporta aceeași funcție criptografică, este posibil să se facă tranzacții prin blockchain-uri fără să aibă nevoie de terți.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: