Cum Poți Stiliza o Salopetă Pentru a Arăta Chic?

Salopeta este o piesă extrem de practică, inclusiv pentru femei, pentru că preiau în egală măsură din lejeritatea pantalonilor și din eleganța rochiilor (în anumite cazuri, dacă croială indică această intenție), care a avut o istorie extrem de interesantă, ce a propulsat-o în cele din urmă printre cele mai în vogă creații ale momentului.


Popularizarea lor în Statele Unite ale Americii a început cu ideea de afacere a lui Levi Strauss, la jumătatea secolului al XIX-lea. Acesta a produs inițial pantaloni și salopete pentru mineri, care aveau nevoie de un echipament rezistent, care nu se murdărea prea ușor. În timpul războaielor mondiale, salopetele din blugi constituiau „uniforma” femeilor care lucrau in fabrici, din aceleași considerente practice.


Totuși, cum a ajuns salopeta, dintr-un material al muncitorimii,un articol extrem de la modă și apreciat chiar și de doamne? Acest fapt s-a datorat tinerilor americani din deceniul al șaptelea al secolului trecut și a celebrităților care au făcut istorie purtând salopete din blugi. Ulterior, salopetele au început să fie confecționate inclusiv din alte materiale și au fost extrem de utilizate de artiști în cadrul spectacolelor, datorită aspectului extravagant.

Acum, salopeta pentru femei s-a integrat ușor ușor în cotidian. Totuși, este încă o piesă care surprinde și atrage în același timp. Aceasta impune o anume reticență persoanelor care nu știu cum să construiască ținute reușite pornind de la o astfel de piesă, ceea ce justifică de ce aceasta nu este totuși atât de purtată pe cât ne-am putea aștepta.


Iată câteva idei inspirate de a purta salopete, pentru un look impecabil!


1. Purtați salopeta cu un top simplu, fără mâneci. Cu acest look veți rămâne în zona casual și veți obține ținuta perfectă pentru a participa la un festival, pentru a vă plimba cu prietenii în parc sau chiar pentru a vă bucura de un picnic. În picioare puteți opta pentru o pereche de adidași sport, care să aducă un plus de comoditate.

2. Asortați-o cu o bustieră sport. Acestea arată bine în combinație cu salopetele supradimensionate și sunt extrem de comode, mai ales în comparație cu un sutien obișnuit. De asemenea, la acest look, puteți purta o bretea căzută pe un umăr.

3. Încercați să asortați salopeta cu o cămașă simplă, albă. Pentru doamnele care iubesc contrastul, aceasta ar fi o combinație inedită. Întreaga ținută poate fi schimbată radical dacă adăugați un accesoriu din satin, cu imprimeuri în nuanțe viu colorate în zona capului.

4. Luați un hanorac pe dedesubt. Salopetele cu pantaloni lungi sunt extrem de potrivite și pentru a face față cu succes zilelor mai răcoroase. Un look destinat unei zile cu vreme mai puțin prielnică poate fi completat cu ușurință cu un hanorac cu sau fără glugă, peste care să adăugați o jachetă într-o textură lucioasă.

5. Puloverul poate fi o alternativă pentru hanorac. În același context, pentru un plus de eleganță, puteți alege un pulover în locul hanoracului, care va duce ținuta mai aproape de zona casual decât de zona sport.

6. Experimentați cu piese colorate cu imprimeuri. Indiferent de nuanța salopetei, nu este niciodată prea multă culoare, mai ales acum că sezonul cald se apropie. O idee sunt bluzele cu imprimeuri florale sau animal printurile.

7. Salopetele nu trebuie neapărat să fie accesorizate cu o piesă în partea de sus. Există multe modele care pot constitui singure un outfit complet care să nu mai aibă nevoie de nicio altă completare, ci din contră, arată mult mai bine așa. Uneori lucrurile arată mult mai bine fără a încărca excesiv.

8. Încercați o salopetă de iarnă. Pe modelul costumelor de schi, au apărut salopete care imită acel material și arată perfect pentru o vacanță la munte. Acestea pot fi purtate în combinație cu lenjerie termică specială, compusă din bluză și colanți. Astfel, veți obține un look care vă va ajuta să arătați impecabil, chiar și la temperaturi scăzute.

9. Nu vă temeți să experimentați cu materialele și texturile. Asemenea treningurilor, și salopetele confecționate din catifea arată extrem de bine și inspiră un aer rafinat pentru o ținută casual, chiar dacă aceasta nu este prea complexă și nu este accesorizată deosebit. O altă opțiune interesantă sunt salopetele din imitație din piele, care atrag privirile celor din jur ca un magnet.

10. Salopetele cu o croială atipică pot fi piesa centrală a ținutei. Salopetele cu spatele gol sau cu decolteu într-o formă interesantă nu mai au nevoie de nimic în plus. Alegerea lor face compunerea ținutei mult mai facilă.

Totuși, chiar dacă salopeta este destul de populară și a fost reinterpretată frecvent, astfel de piese deosebite nu pot fi găsite oriunde. Foggi vă pune la dispoziție o colecție foarte variată de salopete, care vă vor permite să recreați toate sugestiile noastre de ținute, obținând o sumedenie de lookuri la modă, potrivite pentru multe ocazii și contexte.

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: