Ce fac Ionii din fruntea judeţului de ziua lor

Mii de gorjeni îşi aniversează astăzi ziua onomastică. Printre aceştia se află Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, precum şi zeci de aleşi locali. Şeful judeţului şi primarii spun că vor veni la serviciu şi vor ciocni cupe de şampanie cu colegii, seara urmând a petrece în sânul familiei. Chefurile cu prietenii vor fi amânate până în week-end, dat fiind faptul că Sfântul Ion a picat într-o zi lucrătoare.

Creştinii îl sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Printre cei care poartă acest nume se află Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, precum şi 10 primari şi viceprimari: Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin; Ion Andronescu, primarul de la Dănciuleşti; Ion Băluţă, primarul de la Logreşti; Ion Ciobea, primarul de la Muşeteşti; Ion Gruescu, primarul de la Negomir; Ion Manta, viceprimarul de la Novaci; Liviu Ion Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia; Grigore Ion Stamatoiu, viceprimarul de la Scoarţa; Ioana Buşe, primăriţa de la Stoina şi Ion Bârcă, primarul de la Turburea. Dacă în anii trecuţi aleşii judeţului dădeau petreceri fastuoase, în acest an electoral cei mai mulţi preferă să stea cu familia. „Voi veni la serviciu, ca în orice zi obişnuită, pentru că este foarte mult de muncă în această perioadă, mai ales cu bugetul. La masa de prânz voi ciocni o cupă de şampanie cu colegii din primărie. După-amiaza o voi petrece în mijlocul familiei, prietenii îi voi invita pe la mine în week-end, ţinând cont că Sf. Ioan pică într-o zi lucrătoare”, a declarat Ion Ciocea. Acelaşi program îl are şi primarul de la Roşia de Amaradia. „Mă regăsesc şi eu în categoria celor care poartă numele de Ion, însă voi veni la serviciu. Întâmplarea face să am o şedinţă de Consiliu Local, mă voi întâlni şi cu domnii consilieri, printre ei mai sunt câţiva care poartă acest nume. Vom ciocni un pahar de şampanie şi vom mânca o prăjitură, în pauza de masă. Seara o voi petrece acasă cu copiii şi soţia”, a declarat Liviu Ion Cotojman. Şi primarul de la Turburea va petrece alături de colegi şi familie. „N-ar fi normal să-mi iau concediu de ziua mea, voi veni la serviciu, vreau să fiu alături de colegi să putem ciocni o cupă de şampanie. Am foarte mulţi prieteni la primărie, iar în pauza de masă îi cinstesc şi eu cu câte ceva. După-amiaza voi petrece acasă cu soţia, cu fata şi cu ginerele meu”, spune Ion Bârcă.

Ce-şi doresc Ionii

De ziua numelui, primarul de la Bustuchin spune că-şi doreşte guvernanţi cu minţi sănătoase. „Îmi doresc să fiu sănătos şi îmi doresc ca românii să beneficieze de minţi sănătoase, iar guvernanţii pe care îi punem în funcţie să gândească pentru români, să le facă o viaţă mai frumoasă. Până la urmă de asta am fost aleşi să gândim pentru oameni”, a declarat Ciocea. Primarul Cotojman îşi doreşte un nou mandat. „În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos, iar sănătate doresc tuturor locuitorilor judeţului Gorj, nu numai celor din Roşia de Amaradia. De asemenea, îmi doresc un nou mandat pentru a putea duce la bun sfârşit proiectele pe care le am în derulare şi să demarez proiecte noi”, a declarat Cotojman. Un nou mandat îşi doreşte şi primarul de la Turburea. „Îmi doresc ca toată lumea să fie sănătoasă şi fericită. În ceea ce mă priveşte voi candida pentru un nou mandat şi îmi doresc putere de muncă. Chiar dacă mai mulţi primari avem probleme cu ANI, nu cred că asta ne va împiedica să candidăm. Dacă preşedintele României a câştigat şi se afla într-o situaţie similară cu a noastră, nu cred că există o lege specială numai pentru mine”, a declarat Bârcă.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: