Ce faci în prima zi de Crăciun pentru a atrage norocul

Pe data de 25 decembrie creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Domnului sau Crăciunul. Cea mai mare sărbătoare a creștinilor ține trei zile și este marcată în Calendarul Creștin Ortodox cu cruce roșie.

De Crăciun este bine să ții cont de tradiții și obiceiuri dacă vrei să ai parte de noroc în anul următor.

Creștinii merg la biserică în această zi și participă la Sfânta Liturghie. Ei duc diverse bucate, din ceea ce pregătesc pentru masa de Crăciun, pentru a fi sfințite iar pachetele sunt împărțite ulterior persoanelor nevoiașe. Se spune că persoanele care fac asta vor avea parte de sănătate, noroc și bunăstare.

După ce se întorc de la Biserică, credincioșii servesc masa de Crăciun. Nu este bine să mănânci nimic în această zi până la finalul slujbei, dacă nu vrei să ai probleme cu stomacul tot anul.

Un alt obicei face referire la faptul că în timp ce iau masa, oamenii trebuie să asculte colinde de Crăciun, specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel vor atrage belșugul în gospodărie.

Pentru a fi sprinteni tot anul, potrivit tradiției, oamenii trebuie să consume la micul dejun, pește.

În prima zi de Crăciun este bine ca locuințele să fie împodobite cu ramuri de brad, precum și cu flori roșii. Acestea atrag bunăstarea în locuință și inspiră gândurile bune și armonia.

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: