Premieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. ”Spectacolul te lasă fără aer”

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu vă invită la o nouă premieră, ce va avea loc la finalul acestei săptămâni. Este vorba despre „Omul cel bun din Seciuan”, un spectacol complex care aduce în faţa publicului familia teatrului, o echipă unită într-o formulă de excepţie.

„Piesa aceasta a lui Bertolt Brecht, o capodoperă, este o mare şansă pentru toată lumea, fiindcă ne pune în faţa unui text dificil, dar de o frumuseţe nemaiîntâlnită. Are în centru o fată, o prostituată, care primeşte de la zei nişte bani. Zeii coboară pe pământ pentru a vedea dacă oamenii îşi merită soarta. Rolul fetei este un fel de Hamlet feminin. Ea trece prin dilemele existenţei. Sunt 25 de actori pe scenă şi toţi sunt făuritori de personaje, nişte personaje care trăiesc. Munca nu a fost deloc uşoară, dar am bucuria să constat că trupa Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” este foarte disponibilă din punct de vedere actoricesc”, a transmis regizorul spectacolului, Cristian Ioan, în cadrul unei conferinţe de presă.
În ceea ce priveşte provocările de care au avut parte în procesul creaţiei, Cristian Ioan afirmă: „Prima mare provocare a fost textul. Este foarte lung si a trebuit să îl reducem, cu o mare strângere de inimă. La alcătuirea distribuţiei am stat vreo 4-5 zile până am încheiat operaţiunea de finisare. De obicei nu durează atât. A fost o alegere bună să nu ne grăbim. Lucrăm de la începutul lunii noiembrie. Oraşul Târgu Jiu are o trupă de teatru redutabilă”.
Avanpremiera şi premiera spectacolului vor avea loc pe data de 16 şi 17 decembrie, de la ora 18:00. Durata acestui spectacol este de 2 ore. „Publicului o să îi placă. Este un spectacol care te lasă fără aer”, adaugă Cristian Ioan.

Din distribuţie fac parte actorii: Andreea Chirițescu/Ana Negrescu, Mihai Rădulea, Marian Negrescu, Valeriu Bâzu, Vlad Fiu, Adrian Șerban, Sorin Giurca, Rodica Gugu Negrescu, Simona Urs, Cornelia Diaconu, Pompiliu Ciochia, Cosmin Brehuță, Mădălina Ciobănuc, Vlad Rădulea, Tedi Popescu, Monica Sfetcu, Radu Tudosie/Iulian Marinescu, Oana Marinescu, Adelina Puzdrea, Georgiana Enache, Dan Dobroiu, Cristinel Dobran, Luminița Șorop, George Drăghescu și Timotei Cercelaru.
Regia: Cristian Ioan
Scenografia: Maria Dore și Maria Pană
Muzica originală: Raluca Burcea
Scenotehnică: Florin Ularu
Execuție costume: Wilhelmina Bekesi
Pregătire muzicală: Alina Lăcătușu
Regizor tehnic: Sorin Pungan
Sunet: Emanuel Bolovan
Lumini: Cristian Greculescu
Sufleur: Filofteia Popescu
Operator video/afiș: Florin Rotaru

Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia teatrului sau online, de pe tomtix.ro.

Galerie foto



Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: