Ce gorjean ar putea fi mâna dreaptă a lui Cîțu

Premierul Florin Cîţu intenționează să îl numească șef la Secretariatul General al Guvernului pe Horaţiu Gorun, un apropiat al lui Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj şi prieten la cataramă cu Cîţu, scrie psnews.ro.

Gorun a lucrat cu Cîțu și în Ministerul de Finanțe, de-a lungul anului trecut. Publicația citată menționează însă că o astfel de numire s-ar face împotriva voinței liderilor PNL de la nivel central.

Sunt multe tensiuni între Cîțu și Orban despre care liberalii vorbesc chiar și în spațiul public. Rămâne de văzut dacă numirea lui Gorun va fi materializată în aceste zile.

Instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) face parte din Aparatul de lucru al Guvernului.

SGG asigură derularea operaţiunilor tehnice şi de strategie aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului şi a prim-ministrului, precum şi reprezentarea Guvernului şi a prim-ministrului în faţa instanţelor judecătoreşti.

Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit și eliberat din funcție prin decizie a prim-ministrului.

În activitatea sa, secretarul general al Guvernului este ajutat de trei secretari generali adjuncți, cu rang de secretar de stat, precum și secretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Secretarul general al Guvernului reprezintă Secretariatul General al Guvernului în relațiile cu ministerele și cu celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, cu autoritățile administrației publice locale, cu alte instituții și autorități publice, precum și cu persoanele fizice și juridice din țară și din străinătate.

Vizualizări: 4,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: