Ce le-a transmis Tăriceanu liderilor din minerit şi energie

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Rovinari, că România are nevoie de capacităţi de producţie pe combustibili fosili, care să asigure baza sistemului energetic, punctând că "fără un sistem energetic cum este cel din Oltenia se pune în pericol existenţa Sistemului Energetic Naţional".

"România trebuie să aibă capacităţi de producţie pe combustibili fosili, care să asigure baza sistemului energetic, să asigure sistemul energetic de funcţionare uniformă pe toată durata zilei, urmând ca sursele de energie regenerabilă să compenseze momentele de consum ridicat. Fără un sistem energetic cum este cel din Oltenia se pune în pericol existenţa Sistemului Energetic Naţional. Aceasta este esenţa reglementării legislative pe care noi am aprobat-o şi care în acest fel va asigura perenitatea atât a exploatărilor miniere cât şi a componentei de producţie a energiei electrice", a precizat Tăriceanu, conform Agerpres.

Călin Popescu Tăriceanu a participat, la sediul Primăriei Rovinari, la o întâlnire cu liderii sindicatelor din energie, unde au fost dezbătute mai multe aspecte legate de energie şi minerit. (A.A.)

Vizualizări: 3,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: