Reacţia ALDE după scandalul dintre Filip şi Chivu

Liberalul Laurenţiu Chivu a fost evacuat din sala de consiliu din Rovinari, decizia fiind votată de consilieri. PNL a remis un comunicat de presă în care a anunţat că Laurenţiu Chivu va face plângere penală împotriva lui Robert Filip, primarul din Rovinari. Astăzi a venit şi reacţia ALDE, care spune că Laurenţiu Chivu a vociferat şi a înjurat zeci de minute în şedinţă. „Pentru corecta informare a cetățenilor din județul nostru, Alianța Liberalilor și Democraților – organizația Gorj face următoarele precizări în legătură cu modul de desfășurare a ședinței Consiliului Local Rovinari, din 28 noiembrie a.c.: La fel ca în toată perioada scursă de la alegerile locale din iunie a.c., consilierii locali ai Partidului Național Liberal au făcut tot posibilul să boicoteze și să perturbe ședința de Consiliu Local. La toate ședințele precedente, consilierii liberali s-au împotrivit la majoritatea proiectelor de hotărâri, în încercarea de a împiedica orice inițiativă benefică pentru oraș. La ședința din 28 noiembrie a.c., liberalul Laurențiu Chivu a avut atitudini extrem de violente, total nejustificate, care n-au nicio legătură cu activitățile deliberative dintr-un Consiliu Local. Nu doar președintele de ședință, nu doar secretarul Primăriei, nu doar primarul orașului ci și fiecare dintre zecile de cetățeni care au asistat la ședință l-au rugat pe Laurențiu Chivu să se liniștească, să încerce să folosească un ton civilizat, să înceteze să mai urle și să mai aducă injurii. Timp de peste o oră și jumătate, din cauza atitudinii violente a lui Laurențiu Chivu, care a vociferat non-stop, nu s-a reușit nici măcar supunerea la vot a unui singur proiect de hotărâre!

După alte zeci de minute, întrucât nici măcar la rugămințile insistente ale cetățenilor, Laurențiu Chivu nu s-a putut liniști, și nici calma, s-a supus la vot, la propunerea președintelui de ședință, conform legislației în vigoare, evacuarea din sală a celui în cauză.

După ce  propunerea a fost aprobată de majoritatea consilierilor prezenți, Laurențiu Chivu  a părăsit sala, nefiind necesară niciun fel de intervenție din partea singurului polițist local din zonă. Desconsiderând cetățenii din Rovinari, ceilalți consilieri locali ai Partidului Național Liberal au plecat și ei, deși ședința era departe de a se fi terminat.

La ieșirea din sală, Laurențiu Chivu a fost huiduit de toți cetățenii prezenți, care i-au și transmis: ”să vii cu Vîlceanu pe 11 decembrie, ca să-l votăm!”.

În acest context, trebuie să subliniem încă o dată ipocrizia președintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care minte în toate declarațiile publice că le-a cerut consilierilor locali liberali din toate localitățile județului să lase deoparte orgoliile de natură personală și politică, și să voteze proiectele de interes public, indiferent cine este inițiatorul lor.

Prin felul în care Dan Vîlceanu, Tudor Barbu, Laurențiu Chivu și alți liberali înțeleg să facă politică și administrație publică locală, ei continuă să desconsidere cetățenii din Rovinari și să prejudicieze pe mai departe imaginea acestui oraș, despre care visează împușcături, mafie și încă ceva: rahat de câine.

Regretăm faptul că Laurențiu Chivu și ceilalți liberali nu reușesc să respecte opțiunea cetățenilor din Rovinari, care au ales ca primar o cu totul și cu totul altă persoană, de la un cu totul și cu totul alt partid. Este vorba de Robert Filip, de la  Alianța Liberalilor și Democraților, un primar care respectă rovinărenii, iubește Rovinariul și îl conduce cu stricta respectare a legilor în vigoare.

Laurențiu Chivu nu se poate obișnui cu ideea că alegerile s-au încheiat și că le-a pierdut. Este regretabil că, în loc să-l ajute pe Laurențiu Chivu să depășească acest impas psihologic, conducerea PNL Gorj îl manevrează ca pe un circar, pentru a boicota demersurile primarului Robert Filip și ale Consiliului Local de dezvoltare a orașului Rovinari“, este punctul de vedere al ALDE.

Vizualizări: 3,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: