Ponta preferă să fie în opoziţie decât să...

Politicienii aflați în plină campanie electorală au aruncat pe piața dezbaterilor publice, la sfârșitul săptămânii trecute, o posibilă „combinație” între PSD și PNL după alegerile din 11 decembrie, printre primii care au reacționat la ideea respectivă fiind Victor Ponta. Fostul premier nici nu vrea să audă de așa ceva, el fiind de părere că partidul său mai bine își vede de opoziție în continuare decât ca România să mai treacă odată prin „coșmarul” de care a avut parte în urmă cu câțiva ani. Ideea unui asemenea „coșmar” a fost avansată inițial de liberala Adriana Săftoiu.

„Am trăit momentul Decembrie 2008 și cred că a fost pentru PSD o uriașă eroare / o cădere în capcana perversă întinsă de Băsescu ( în acest caz nu dau vina pe Mircea Geoană deși ca lider putea să facă mai mult - dar am fost o majoritate în CEX ul PSD care am votat și care nu am văzut pădurea din cauza copacilor!!) - dar trebuie să înveți din propriile greșeli și să nu le repeți! În acestă toamnă am fost convins că PSD nu va repeta greșeala din 2008 ( altfel nu aș fi candidat în Alegeri pe lista PSD și nu aș fi făcut campanie )/ votul unanim din CEX ul de la Tulcea și pozițiile clare exprimate public și repetat de Liviu Dragnea pentru mine au fost necesare și suficiente!”, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

Fostul premier e de părere că partidul său nu ar trebui să mai intre la guvernare în orice condiții, așa cum a făcut-o atunci când s-a aliat cu liberalii. Ponta e convins că liberalii și Klaus Iohannis vor forța nota după 11 decembrie să își impună propriul guvern, deputatul pledând însă încă de pe acum ca PSD să nu se alieze cu adversarii doar pentru a revenit la putere. „Dacă PSD va câștiga alegerile trebuie să guverneze cu Primul Ministru și Programul nostru de guvernare ( care este exact opusul PNL) - dacă nu avem voturile oamenilor mergem în Opoziție și ne pregătim mai bine pentru următoarea confruntare electorală! Voința românilor trebuie respectată însă - oricare va fi!”, menționează Victor Ponta.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: