Ce localităţi din Gorj au fost afectate de inundaţii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Gorj a dat publicităţii situaţia efectelor inundaţiilor.

— Oraș Novaci și sat Novaci — Au fost inundate trei beciuri și două curți. Intervenția a fost asigurată de către 11 subofițeri cu 1 autocamion de intervenție, o autospecială și 4 motopompe din cadrul G.I. Novaci. Intervenția a fost finalizată.

Tot în orașul Novaci, satele Novaci, Sitești, Bercești și Pociovaliștea au fost inundate 16 curți, aproximativ 7,2 ha. teren agricol, afectate 4 podețe (se poate circula pe ele), precum și circa 12,5 km străzi. S-a intervenit de către SVSU al orașului Novaci cu 2 buldoexcavatoare și 12 angajați din cadrul primăriei pentru remedierea efectelor.

— Comuna Crușeț, sat Văluța — A fost inundat beciul și curtea unui cetățean, urmare a acumulării apei din ploaie și torenți. Intervenția a fost asigurată de către 4 subofițeri ai G.I. Hurezani, cu o autospecială, o electropompă și o motopompă transportabilă; Intervenția a fost finalizată.

— Comuna Hurezani, sat Hurezani — A fost inundat beciul și curtea unui cetățean, urmare a acumulării apei din ploaie și torenți. Intervenția a fost asigurată de către 4 subofițeri ai G.I. Hurezani, cu o autospecială și o motopompă transportabilă; Intervenția a fost finalizată.

— Comuna Baia de Fier, satele Baia de Fier și Cernădia — au fost afectate 2 podețe; 5,1 km de drum comunal; 14 fântâni;

— Comuna Licurici — Au fost inundate 20 curți ale cetățenilor din satele Licurici și Licuricii de Sus, iar DJ 675/A și DC 112 au fost inundate pe o porțiune de aproximativ 150-200 m lungime, circulația fiind redirecționată pe rute ocolitoare. Situația la fața locului a reintrat în normal după aproximativ 2 ore, când apa s-a retras din curțile oamenilor, circulația fiind reluată pe cele 2 drumuri.

I.S.U. Gorj monitorizează permanent evoluția fenomenelor meteorologice periculoase preconizate, fiind în măsură să intervină prompt în gestionarea eventualelor situații generatoare de urgențe, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Vizualizări: 2,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: