CE Oltenia caută soluții să continue activitatea

Guvernul României discută cu reprezentanții Comisiei Europene modul în care propunerile incluse în Planul de Restructurare și Decarbonare al CE Oltenia pot fi adaptate pentru a răspunde recomandărilor făcute de Comisie la începutul lunii februarie, luând în considerare contextul energetic național și nevoia ca acest complex să își continue activitatea. Informația a fost făcută publică de Complexul Energetic Oltenia, într-un comunicat.

Comisia a cerut măsuri pentru ca societatea să poate încheia contracte de vânzare a energiei pe termen mai lung, de patru - cinci ani. În acest sens, compania a prezentat un plan de acțiune care să conducă la încheierea de contracte bilaterale de vânzare de energie electrică pe termen lung.

CE Oltenia caută și sprijinul unor bănci care să susțină contribuția proprie a CE Oltenia la efortul de restructurare. De asemenea, au loc discuții cu reprezentanții Fondului Proprietatea, acționar minoritar cu o cotă de 21,5%. Fondul ar trebui să susțină și el efortul companiei de a se restructura.

CE Oltenia precizează că prețul certificatelor de CO2 aproape s-a dublat, de la 22 de euro/certificat, cât era la momentul întocmirii Planului de restructurare. “Restabilirea viabilității se va atinge începând cu anul 2026, în principal ca urmare a punerii în funcțiune a centralelor pe bază de gaze naturale. Dialogul deschis cu Comisia Europeană va continua. CE Oltenia și toți actorii implicați în acest demers furnizează deja propuneri și soluții pentru clarificarea tuturor întrebărilor Comisiei în vederea definitivării și aprobării cât mai rapide a Planului de Restructurare”, a mai precizat sursa citată.

Vizualizări: 3,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: