Îi cer ministrului să vină la Târgu Jiu. Mitrescu: E o reglare de conturi

Mai mulți lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia i-au cerut joi ministrului Energiei, Virgil Popescu, să vină la Târgu Jiu pentru a detensiona situția din minerit.

Sindicaliștii au fixat locul, ziua și ora întâlnirii. „Solicităm participarea dumneavoastră la o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor noastre, pentru identificarea unor soluții comune la problemele cu care se confruntă salariații companiei, în data de 15.03.2021, ora 12.00, la sediul Prefecturii Gorj“, se arată în adresa semnată de Adrian Marciuc și Dumitru Pîrvulescu.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, declara încă înainte de apariția adresei că Pîrvulescu, în cârdășie cu Căldărușe și alții, vrea să instige să aducă ministrul la Târgu Jiu, fiind de fapt o reglare de conturi a deputatului PNL Dan Vîlceanu. De săptămâni bune se aude despre tensiunile care ar fi între ministrul Virgil Popescu și Dan Vîlceanu, iar liderii federațiilor ar fi folosiți în acest conflict.

Lăsând speculațiile la o parte, liderii sindicali spun că tensiunea socială este generată de: întârzierea aprobării Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia SA; necesitatea adoptării unui act normativ în vederea acordării de venit de completare pentru salariații societății afectați de programul de restructurare; necesitatea adoptarii unui act normativ referitor la reducerea vârstei de pensionare, aplicabil salariaților societății.

Vizualizări: 4,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: