CE Oltenia, la judecată cu primăria Motru într-un litigiu privind Catedrala

CE Oltenia a dat în judecată primăria Motru. Este vorba de o acţiune referitoare la un schimb de terenuri, care are legătură cu catedrala din centrul municipiului Motru. La prima instanţă, magistraţii au dat câştig de cauză primăriei.

Acţiunea CE Oltenia are ca obiect ”consfinţire acord de mediere”. Dosarul a fost depus în primă fază la Judecătoria Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Motru.

Magistraţii din Motru au respins acţiunea CE Oltenia, prin soluția dată la sfârșitul lunii noiembrie 2018. Primarul Gigel Jianu spune că acţiunea face referire la un schimb de terenuri care s-a făcut în urmă cu mulţi ani, în care primăria a fost de acord cu o mediere, pe care compania energetică încearcă să o consfinţească pe calea instanţei. ”Este vorba de terenul unde a fost construită Catedrala. A fost o problemă şi a fost o mediere. Noi fusesem de acord. CE Oltenia a făcut un schimb de terenuri acum mulţi ani, când trebuia să strămute un sat, satul Știucani, și la schimb a construit Catedrala Ortodoxă. Acum, când trebuie predată, când fac la cartea tehnică, au constatat că e o problemă cu suprafața sau cu schimbul. Și noi am fost de acord cu asta, cu medierea, dar nu știu de ce instanța a dat dreptate primăriei”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Conform autorităţilor locale, prin consfinţirea medierii respective CE Oltenia ar avea garanţia că nimeni nu va mai putea ataca schimbul de terenuri cu care primăria a fost de acord, considerându-l corect.

CE Oltenia a atacat cu apel soluţia magistraţilor motreni, iar cauza se judecă acum la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 2,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: