Primar, la judecată cu ANAF: Sunt oameni care nenorocesc primării

Primarul din comuna gorjeană Aninoasa vrea să dea în judecată ANAF. Supărarea lui Petroi vine după ce inspectorii de la Finanțe au verificat mai multe acte din contabilitatea primăriei. S-a întâmplat în urmă cu aproape doi ani, iar finanțiștii care au venit în control au constatat și un prejudiciu de circa 300 de mii de lei. În apărarea lor, atât firma care a executat lucrarea vizată de ANAF, cât și primăria au contestat raportul și au avut câștig de cauză.

Controlul celor de la ANAF s-a desfășurat în toamna anului 2017. Au verificat mai multe documente privind reabilitarea unui drum din comună. Au constatat atunci un prejudiciu de 300 de mii de lei și lucrări efectuate de mântuială. Firma care s-a ocupat de lucrări a reușit să anuleze în instanța de judecată raportul Finanțelor, iar primarul vrea ca vinovații să plătească pentru controlul pe care îl consideră „comandat”.

“Am avut o veste minunată care era previzibilă pentru că, din punctul meu de vedere, a fost un control canalizat și se știa dinainte rezultatul, dar asta face obiectul altei discuții. Societatea comercială a câștigat și a anulat procesul verbal și chiar le-aș transmite șefului Ministerului de Finanțe și șefilor zonali să plătească cei care au întocmit acest proces verbal fiindcă oamenii aceștia nu plătesc. Din câte știu, au numai cheltuieli judiciare de 100 de milioane de lei vechi. Eu mă pregătesc pentru pagubele pe care le-au adus comunei Aninoasa, să-i acționez în instanță. Le cer și personal, dar o fac și public, să ne arate persoanele vinovate și cum au fost sancționate, care nenorocesc companii private, care nenorocesc primării, oameni”, a spus primarul Ilie Petroi, la un post local de radio.

Vizualizări: 2,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: