Ce profit a avut Artego în 2016. Ce-și propune în acest an!

Fabrica de cauciuc din Târgu Jiu, Artego SA, a încheiat anul 2016 cu un profit de peste 5 milioane de lei, iar pentru anul acesta își proune un profit de aproape 3 milioane de lei.

Consiliul de administrație al Artego s-a întrunit pe 21 martie, când a decis convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor  și Adunarea Generală Extraordinară în data de 24 aprilie, pe ordinea de zi fiind atât validarea rezultatelor financiare, dar și alte probleme.

Compania propune de asemenea acţionarilor să prelungească două linii de credit de lucru de 32 milioane de lei, să majoreze cu 12 luni scadenţa unui credit de 12,5 milioane de lei şi să menţină un împrumut de 1,8 milioane de lei. De asemenea, pro­pune acţionarilor dividende de 0,31 lei, ceea ce la preţul curent de tranzacţionare al unei acţiuni echivalează cu un randament de aproape 6%. În plus, Artego are în plan contractarea altor două cre­dite, unul de 8,9 milioane de lei și altul de 3 milioane de lei. Compania a avut anul trecut un profit net de 5,1 milioane de lei, iar în 2017 își propune profit de 2, 9 milioane de lei.

Vizualizări: 2,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: