Ce programe de finanțare pot accesa firmele în 2019

Start-Up Nation a fost doar unul din programele de finanțare pentru firme. În 2019 vor mai fi disponibile câteva programe naționale:

- Programul de microindustrializare: măsura este accesibilă firmelor înregistrate cu cel puțin un an calendaristic înaintea lansării programului de finanțare, iar banii pot fi utilizați în special pentru achiziția de utilaje și echipamente necesare dezvoltării și extinderii afacerilor derulate. Programul permite alocarea unui ajutor financiar nerambursabil de până la 450.000 de lei fiecărui beneficiar selectat pentru finanțare.

- Programul de Comerț și Servicii: afacerile care înregistrează cel puțin un an calendaristic la momentul lansării programului de finanțare pot accesa până la 250.000 de lei pentru dezvoltare și extindere.

- Programul pentru internaționalizare: firmele din România pot participa la târguri și expoziții organizate în străinătate, cheltuielile ocazionate fiind decontate până la un plafon de 50.000 de lei/proiect.

- Susținerea meșteșugurilor și a artizanatului: Meșteșugarii și comercianții de produse artizanale pot participa gratuit la un târg prin intermediul căruia își pot expune și vinde produsele către vizitatori. Programul de finanțare decontează cheltuielile cu transportul, cazarea și accesul la acest târg.

- Programul EMPRETEC: Persoanele fizice vor putea participa la cursuri pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale și în acest an prin intermediul programului Empretec. Grupul-țintă este format de către antreprenori existenți sau potențiali, cetățeni români sau străini, cu studii medii sau superioare încheiate. Bugetul alocat se va distribui în mod egal celor patru centre regionale care implementează acest program de finanțare, respectiv Brașov, Ploiești, Iași, Timișoara.

- Finanțare pentru femeile antreprenor: programul Femeia Manager va susține participarea femeilor-antreprenor la conferințe regionale, ateliere de lucru (așa numitele workshop-uri) sau conferințe internaționale. Prin urmare, banii acordați nu vor putea fi folosiți pentru achiziția de utilaje, echipamente, echipamente IT sau soluții software.

- Târgul pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii: În 2019, întreprinderile mici și mijlocii (IMM) vor putea participa la un târg prin intermediul căruia participanții vor putea expune și vinde produsele proprii către vizitatori. De asemenea, programul prevede și organizarea unor conferințe, seminarii, mese rotunde, workshop-uri și prezentări.

- Stimularea exporturilor: în 2019, bugetul alocat acestui program de finanțare este de 70 de milioane de lei. Acești bani vor putea fi accesați de către antreprenorii români cu activitate de export pentru a-și îmbunătăți strategiile aplicate de aceștia.

Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: