OUG 114 ar putea fi adoptată tacit de Senat

Proiectul pentru aprobarea OUG 114, care pune o taxă de 2% pe cifra de afaceri companiilor din energie, apare pe ordinea de zi a plenului de luni al Senatului, pentru adoptare tacită, întrucât a depăşit termenul legal în care putea fi discutat şi modificat.

Termenul de adoptare tacită pentru OUG 114/2018 s-a împlinit vineri, 1 martie, iar Comisia pentru buget a Senatului a amânat dezbaterea şi adoptarea unui raport pentru proiect în şedinţa de marţi. Este a doua oară când Comisia pentru buget ia decizia să amâne discuţiile asupra proiectului. Solicitarea amânării în ultima şedinţă a venit din partea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse multe amendamente, chiar şi cu câteva minute înainte de şedinţă.

OUG 114 a primit aviz favorabil de la Comisia economică a Senatului, dar fără amendamentele care au fost depuse. Un amendament fusese depus de parlamentarii PSD Gorj, care au cerut exceptarea producătorilor de energie pe cărbune de la plata taxei de 2% pe cifra de afaceri. (A.M.)

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: