Ce proiecte are USR-istul Radu Miruţă pentru Târgu Jiu

Candidatul Uniunii Salvaţi România (USR), Radu Miruţă, a fost lansat oficial în cursa pentru Primăria Târgu Jiu, în prezenţa preşedintelui USR, Nicuşor Dan. Atragerea investitorilor, alternative pentru disponibilizaţii CEO şi transparenţa în administraţie sunt câteva din proiectele pentru Târgu Jiu ale tânărului Miruţă.

Candidatul USR, Radu Miruţă, spune că i se pare aproape imposibil ca în oraşul care a dat premierul României să nu existe nici măcar un investitor străin. „Târgu Jiul este cel care a dat un premier şi în ciuda acestor lucruri nu există nici măcar un investitor străin la Târgu Jiu. Îmi propun să particip la conferinţe internaţionale, la întâlniri internaţionale organizate pentru administraţia publică şi să atrag investitorii”, a spus Radu Miruţă, candidatul USR la Târgu Jiu.

Cel de-al doilea proiect pe care îl are pentru oraş este legat de activitatea Complexului Oltenia. Miruţă susţine că în câţiva ani activitatea CEO se va restrânge foarte mult, aşa că trebuie găsite alternative pentru acei oameni care rămân fără un loc de muncă. „Cei tineri trebuie cumva să se recalifice, însă pentru cei de vârsta a doua, autorităţile trebuie să găsească o alternativă. Varianta la care m-am gândit eu este să fie accesate nişte fonduri pe care multe primării le accesează astfel încât toate construcţiile din Târgu Jiu, mă refer la blocuri, să fie anvelopate termic, şi nu cu firme străine, ci cu aceste persoane care n-o să mai poată lucra în CEO şi care nu necesită neapărat un nivel de pregătire”, a mai declarat Radu Miruţă.

Legat de transparenţa administrativă, Radu Miruţă susţine crearea unui serviciu în primărie care să faciliteze cetăţenilor accesul la informaţii şi la depunerea solicitărilor. „Mi s-ar părea normal ca omul să meargă la primărie, să depună pe un portal solicitarea şi ulterior primăria să interacţioneze cu instituţiile respective pentru a-i uşura omului obţinerea acelui document. Nici nu se mai creează atâtea suspiciuni şi nici nu mai fac atâtea drumuri pe la instituţii”, a spus candidatul USR.

Nu în ultimul rând, Miruţă a vorbit despre protejarea şi promovarea operelor brâncuşiene. „Propunerea noastră pentru operele lui Brâncuşi este să se pună nişte senzori perimetrali cu avertizare acustică în două, trei limbi străine care să-i avertizeze într-un mod civilizat pe oameni. O propunere adiacentă a fost instruirea unor oameni ai Poliţiei Locale care să fie şi cu rol de ghid. Nu cred că în Poliţia Locală nu se găseşte un om capabil să înveţe două, trei pagini astfel încât să ghideze oamenii din parc. Eu am văzut foarte mulţi străini în Parcul Central cerşind o informaţie despre aceste opere”, a mai spus tânărul candidat la primărie.

Vizualizări: 3,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: