Gorj: Cireșe livrate la domiciliul clientului

Anul acesta cireșele vor fi livrate la domiciliu. Producția de mai este coaptă, dar din cauza pandemiei cireșarii se cam feresc să meargă cu fructele în piață. Majoritatea speră să le vândă direct din livadă sau să le distribuie la ușa clientului. Și prețurile sunt pe măsură, dar cel puțin producătorii dau asigurări că fructele ajung în condiții bune la cumpărător.

Pandemia de coronavirus a scumpit și cireșele. Prețul acestora variază între 7 și 33 de lei kilogramul. Prima producție s-a copt și este una bunicică. ”Primele cireșe de mai s-au copt și deja am început culesul. Nu am ieșit deocamdată cu ele pe piață pentru că ne este teamă. Noi avem clienți noștri din anii trecuți și așteptăm să primim comenzi. Am cules pentru noi”, a precizat Nelu din Curpen.

Cireșarii se tem să meargă cu cireșele în piață și ar prefera să le distribuie la cumpărători: ”Noi de obicei le dăm de acasă sau mergem în piață. Anul acesta ne este cam teamă să le ducem în piață pentru că oamenii vin, mai pun mâna pe ele. Noi le culegem în condiții bune și am prefera să le distribuim noi clienților, ca să ajungă în condiții bune. Din ce am mai vorbit și eu, toți cam fac asta anul acesta. Pe piață vor ajunge ca de obicei intermediarii. Eu le dau cu 25 de lei kilogramul. La o cantitate mai mare se poate negocia”.

Vizualizări: 2,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: