Ce s-a schimbat la CE Oltenia

Înlocuirea lui Sorin Boza din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia este bizară, ținând cont că supraveghetorii au invocat două rapoarte ale unor corpuri de control, care impuneau scoaterea acestuia din Directorat. Schimbarea din funcția de președinte putea fi făcută pur și simplu, din rațiunea că Burlan sau altul ar fi mai bun. Dar, când invoci două rapoarte cu concluzii grave, trebuie să iei măsuri reale.

Corpul de Control al premierului a constatat anul trecut să Sorin Boza a fost selectat în Directorat cu încălcarea legii. În Directorat, nu ca președinte al Directoratului. Cu alte cuvinte, dacă supraveghetorii au invocat acest raport, ar fi trebuit să îl scoată din Directorat. De ce nu au făcut-o? Pentru că raportul arată că și alți membri ai Directoratui au fost selectați tot ilegal?

Corpul de Control al fostului ministru al Energiei a constatat acum mai bine de un an și jumătate lucruri mai grave. Prejudicii de zeci de milioane de euro din modul de achiziționare a certificatelor de carbon, din achiziționarea de gaze, din contractele cu prestatorii de servicii și așa mai departe. Și acest raport a fost invocat pentru schimbarea lui Boza din funcția de președinte al Directoratului. Dar, Boza rămâne în Directorat, ca și alte trei persoane care erau în conducerea companiei când s-ar fi produs respectivele prejudicii.

Supraveghetorii au trasat drept sarcină Directoratului CEO să ia măsuri pentru recuperarea prejudiciilor. Cum să facă asta, când patru din cei cinci directori sunt responsabili de presupusul prejudiciu?

Cu alte cuvinte, decizia supraveghetorilor de a-l înlocui pe Boza cu Burlan în funcția de președinte al Directoratului nu a schimbat aproape nimic la Complexul Energetic Oltenia. Doar pentru ei, supraveghetorii, viitorul va fi ceva mai complicat, pentru că au luat act de rapoartele corpurilor de control, dar nu au luat măsuri reale pentru intrarea în legalitate.

Partea bună cu noul președinte al Directoratului este aceea că gunoiul nu va mai fi ascuns sub preș. Boza spunea că toate lucrurile sunt minunate când era evident că nu este așa. Burlan pare să aibă altă abordare, să recunoască problemele și să treacă la rezolvarea lor, chiar dacă asta implică riscuri de imagine. Burlan poate salva o parte din Complexul Energetic Oltenia, Boza l-ar fi omorât asigurându-ne că totul este lapte și miere.

Vizualizări: 4,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: