Ce spune familia lui Leo de la Strehaia după arestarea lui și a mamei sale

Cunoscut în lumea mondenă, Leo de la Strehaia a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În acelaşi dosar a fost condamnată şi mama lui Leo. Aceştia, împreună cu doi bărbaţi, au fost ridicaţi de poliţişti seara trecută şi duşi la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin.

După aproape 12 ani de proces, Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa definitivă în cazul dosarului de evaziune fiscală în care era implicat Leo de la Strehaia. Închisoare cu executare, asta a primit Leo, mama lui, un cumnat, dar şi un alt bărbat. Sentinţa a fost dată doar cu câteva zile înainte ca fapta să se prescrie. Familia acestuia spune că sentinţa a fost acordată cu intenţie şi că Leo este bolnav.

”Trebuia să-l mai lase şi pe el măcar o zi, să îşi facă şi el bagajele, să îi cumpărăm şi noi ce trebuie. L-au luat prin surprindere, nici nu a apucat să mănânce, nimic. El este bolnav. Face multă insulină, are diabet, are la inimă”, a spus o verișoară a lui Leo de la Strehaia.

Leo împreună cu mama lui se aflau în carantină la domiciliu, iar familia celor doi susţine că instanţa trebuia să aştepte cele 14 zile, iar mai apoi să fie audiaţi. ”A cerut şi nu a vrut. Judecătoarea  a trecut chiar şi peste Covid. Le-a dat această condamnare. Nu e corect ceea ce a făcut, trebuia să se gândească”, mai spune femeia.

O altă rudă spune că a purtat discuţii cu Leo înainte de a se da sentinţa şi părea încrezător. ”El zicea: Măi, nu ştiu dacă mă poate condamna, eu nu sunt vinovat. Tatăl lui a lucrat cu firma respectivă, dar l-au băgat pe el că este Leo de la Strehaia şi el controla firma şi au ţinut presiunea tot pe el. Mai avea patru zile să expire dosarul la 12 ani”, a spus un bărbat.

Cele 4 persoane au fost ridicate de poliţişti mehedinţeni şi duse direct la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. ”Bărbatul de 47 de ani a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, cel de 50 de ani la un an şi 6 luni de închisoare, iar femeia la 2 ani de închisoare. Cei în cauză au fost încarceraţi în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin”, a spus Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

În urmă cu ceva timp, Leo de la Strehaia a mai fost la un pas de închisoare, fiind acuzat că a prejudiciat statul român cu suma de 3 milioane de euro prin combustibil neaccizat şi vândut ulterior.

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: