Cea mai mare instituție din Gorj nu mai are bani de salarii

Rectificarea bugetară pentru buna funcționarea a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj este așteptată ca pâinea caldă. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că a făcut toate eforturile pentru ca această instituție cu peste o mie de salariați să aibă finanțare, fiind vorba despre centrele pentru copii și adulți.

Șeful CJ Gorj s-a arătat indignat de declarația Ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a spus în cadrul unor declarații de presă că directorii DGASPC trebuie să meargă după bani la președinții de consilii județene. Cosmin Popescu speră să aibă loc o rectificare bugetară cât mai curând posibil.

”În primul rând, doamna ministru al Muncii nu respectă legea. Au obligația legală de a asigura finanțarea centrelor pentru copii și adulți din subordinea DGASPC-urilor din întreaga țară. Noi am făcut eforturi, pentru că am avut un excedent bugetar pe care l-am obținut din decontarea unui drum județean pe fonduri europene. Am cheltuit aproape toată suma pe care o aveam pentru investiții noi pentru a asigura funcționarea, salarizare, hrană și echipamente de protecție pentru DGASPC. Sperăm să se țină de cuvânt, pentru că trebuie să respecte în primul rând legea prin a face o rectificare, pentru întreaga țară, nu numai pentru județul Gorj. Așa cum ați văzut de-a lungul timpului, în multe județe salariile au întârziat o lună, două sau chiar trei. Noi am găsit soluțiile financiare, dar suntem și noi la capătul puterilor financiare din bugetul propriu al județului. Dacă nu o să primim nici săptămâna aceasta rectificarea, vom face o ședință extraordinară vineri sau luni, astfel încât să mai găsim o posibilitate să achităm salariile aferente lunii în curs. Nu putem lăsa fără salarii mii de familii și să lăsăm fără funcționare această instituție importantă. Așteptăm ca ei să respecte în primul rând legea. E greu de spus despre luna decembrie la momentul acesta. Eu caut o soluție pentru luna în curs. Ei au obligația legală să asigure din bugetul asigurărilor sociale de stat buna funcționare a tuturor centrelor din întreaga țară, nu numai în județul Gorj”, a spus Cosmin Popescu.   


 

Vizualizări: 2,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: