Zeci de școli din Gorj au probleme financiare

Mai multe unități școlare din județul Gorj au probleme financiare. Acest lucru este confirmat și de către inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Maria Cochină. Un exemplu este o școală din Arcani, acolo unde învață puțin peste 40 de elevi.

”Din păcate avem acel cost standard pe elev. O școală cu 5 copii pentru mine nu este eficientă. Nu este normal. De exemplu și la Școala Gimnazială de la Arcani. Acolo sunt doar 42 de elevi. Abia o clasă mai aglomerată. Potrivit legii, în fiecare comună trebuie să existe cel puțin o unitate școlară. Sunt școli care nu se pot  susține financiar. Există o soluție de finanțare. Se mai fac anumite rectificări si redistribuim spre aceste unități școlare fără bani. Sunt zeci de astfel de unități școlare din Gorj”, a declarat Maria Cochină.

O situație similară s-a întâmplat și la școala din Bengești de Vale, acolo unde a fost un real scandal. Primarul o acuza pe Cochină că a vrut să închidă unitatea școlară, tocmai pentru că numărul de elevi este unul extrem de mic.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: