Cea mai simplă rețetă de pâine marocană

Pâinea marocană se prepară cu griș. Se serveste în mod traditional alături de tajine, o tocanita condimentată marocană, dar este la fel de bună cu salată, brânză sau sosuri. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Ingredientele pentru 12 porții:

- 250 de grame de făină de porumb (sau griș de grâu dur);

- două pahare cu apă caldă;

- o linguriță de zahăr;

- jumătate de cub de drojdie de bere,

- o jumătate de plic de praf de copt;

- ulei de semințe de măsline;

- semințe de susan;

- sare dacă alegeți varianta sărată.

Într-un castron, amestecați apa călduță cu zahărul, drojdia și un pahar de făină, pe care le amestecați cu un tel de mână. Trebuie să obțineți un amestec neted și omogen.

Apoi adăugați și restul de făină sau griș, amestecând mereu.  Treceți aluatul pe un fund  de bucătărie uns cu ulei de măsline. Frământați aluatul până când acesta devine elastic și compact. Acoperiți coca cu o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească aproximativ un sfert de oră.

Pregătiți două tăvi în care să coaceți pâinea și tapetați-le cu hârtie de copt. Împărțiți aluatul în două și mai frământați fiecare jumătate timp de 1 minut. Întindeți fiecare bucată într-un cerc de max 22 cm și puneți-le în tăvi separate. Acoperiți-le cu folie de plastic și lăsați-le într-un loc cald, să crească, timp de o oră.

Preîncălziți cuptorul la 200 C. Luați folia de pe pâini și ungeți-le cu uleiul de măsline rămas. La final presărați susan și le dați pe rând la cuptor timp de 18 minute. Se servesc călduțe. Au o coaja subțire și moale, iar miezul este pufos.

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: