Roșii preparate în suc propriu

Roşiile de grădină sunt un deliciu la venirea toamnei şi ne-am dori să le avem mereu la fel de gustoase pentru a găti cu ele. Dacă vă e dor peste iarnă de gustul lor intens le puteţi conserva foarte uşor în suc propriu.

Puteți să conservați roșii foarte simplu fără a apela la conservanţi sau alte ingrediente. În timpul sterilizării borcanele se umplu aproape complet cu suc eliberat de roșii, acestea fiind foarte suculente dar şi foarte gustoase. Pot fi folosite apoi în calitate de aperitiv, garnitură, pentru prepararea felurilor principale și secundare de mâncare, diferitelor budinci, plăcinte cu legume, pizza şi sosuri.

Ingrediente pentru un borcan de 1 litru:

-800-850 g de roșii;

-o linguriță rasă de sare (7-8 g);

-o lingură rasă de zahăr (15 g);

-½ foaie de dafin;

-o boabă de ienibahar;

-4-5 boabe de piper negru.

Mod de preparare: Spălați roșiile şi apoi îndepărtați-le cotoarele și crestați-le coaja. Puneți-le într-un vas termorezistent şi acoperiți-le cu apă clocotită apoi lăsați-le să se opărească pe parcursul a 2-3 minute.

Scurgeți apa din vas și înlocuiți-o cu apă foarte rece. Datorită diferenței de temperatură, coaja roșiilor se va dezlipi de pulpa lor. Scoateți roșiile din apă. Decojiți-le și puneți-le îndată în borcane curate, străduindu-vă să le așezați foarte compact. Dacă sunt mici, puneți-le ca atare. Dacă sunt mari, puteți să le tăiați în bucăți.

Adăugați foile de dafin, boabele de piper negru și ienibahar, sarea și zahărul în borcane. Acoperiți-le cu capace sterilizate și puneți-le într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă la temperatura camerei în cratiță, astfel încât să acoperiți ¾ din înălțimea borcanelor cu ea.

Sterilizați viitoarele conserve pe foc puțin mai mic decât cel moderat. Borcanele de 1 litru  cam 25-30 minute din momentul clocotirii apei.

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: