Ceartă pe putere la Guvern, luptă pentru supraviețuire la primării

Scandalul de la nivelul Guvernului poate lăsa primăriile fără bani. Edilii se uită lung după rectificarea bugetară promisă de guvernanți, dar totul este blocat din cauza situației incerte de la București. Primarii trag un nou semnal de alarmă: fără această rectificare, nu vor putea plăti salariile angajaților și nici utilitățile.

Primăria Motru, de exemplu, este una dintre primăriile mari din Gorj care au ajuns la fundul sacului. Doar în această lună, cu mari eforturi, municipalitatea ar putea asigura salariile și utilitățile. “Bugetul a fost mult diminuat față de anul trecut. Guvernul a promis că va face rectificare astfel încât nicio primărie să nu aibă de suferit. Au trimis machete în teritoriu, dar ce se întâmplă la București face ca această rectificare să nu se finalizeze și să nu beneficiem de rezultatele acesteia”, a explicat primarul din Motru, Gigel Jianu.

Problemele se vor răsfrânge și asupra societăților aflate în subordinea primăriei. Deja, Direcția Publică are probleme cu banii.

„Rămânem fără bani de salarii, de utilități, contribuții la bugetul de stat. Și cei care ne prestează nouă, în special Direcția Publică, nu poate primi bani pentru serviciile prestate orașului și, implicit, vor fi probleme cu salariile și la ei. Foarte multe localități au astfel de probleme. În septembrie, foarte greu ne descurcăm. Trebuie să plătesc serviciile prestate de Direcția Publică. Încep să aibă și ei penalități, datorii la bugetul de stat”, a mai spus Jianu, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: