Ce-i cel mai important atunci când ai un televizor de cumpărat?

Mai mult ca sigur că deja ai o mică plăcere, la fel cum are toată lumea. Poate că-ți place să te trezești în timpul nopții și să cotrobăi frigiderul în căutarea ultimei budinci uitate în frigider. Poate că îți place ca atunci când ai avut o zi lungă să te bagi în duș și să stai acolo cu orele, astfel ajungând să plătești mai mult la apă într-o anumită lună. Sau poate că după fiecare zi obositoare simți nevoia să te întinzi îmbrăcat în canapea sau în pat și să stai cu orele să te uiți la televizor. Cu primele două mici plăceri nu avem cum să te ajutăm, însă cu plăcerea de a sta să te uiți la televizor cu orele am putea face ceva.

Nu poți să stai să te uiți la televizor fără să știi câteva lucruri elementare despre el. Trebuie măcar să te pui la punct cu cele mai mari branduri producătoare de televizoare sau să știi la ce să te uiți atunci când îți alegi viitorul televizor.

Astfel, dacă ai dat de acest articol în timpul unei pauze publicitare în care pierdeai timpul pe telefon, îți recomandăm să rămâi. O să îți spunem câteva despre brandurile producătoare de televizoare, pe care să le alegi și multe altele. Așa că hai să citești și poate, cine știe? Îți dai seama că cel pe care îl ai acum a devenit destul de demodat.

Ai grijă atunci când alegi un televizor cu diagonală mare

Un mit foarte răspândit în popor este acela că un televizor foarte mare este și automat un televizor bun. Ai impresia că dacă vezi un televizor mare, nici nu mai trebuie să te uiți la restul specificațiilor. Ei bine, asta nu e chiar așa.

Să zicem că ai o sufragerie destul de mare și vrei să îți iei un televizor pe măsură. Ei bine ce faci? Te uiți frumos pe site-uri de profil sau te duci prin magazine să te uiți de un televizor mare. Și după? Exact, după ce l-ai găsit, s-ar putea să îl iei fără să mai verifici alte detalii. În cazul de mai sus, nu ai proceda tocmai bine. Așa cum am zis și mai sus, asta-i o greșeală frecvent întâlnită. Este adevărat și că diagonala unui televizor este importantă, dar în combinație cu încă ceva. Iar acel ceva se numește rezoluție și ar trebui să fie direct proporțională cu diagonala. Dacă alegi un televizor mai mic, rezoluția o să fie și ea mai mică, în schimb, dacă alegi un televizor mare, rezoluția acestuia trebuie să fie pe măsură.

Care-i treaba cu rezoluțiile și tehnologiile?

Am adus-o în discuție, așa că hai să mai vorbim puțin despre ea. Rezoluția, explicată foarte simplu, reprezintă împărțirea pixelilor pe ecran. Acum înțelegi de ce rezoluția face casă bună cu diagonala? Ca să înțelegi și mai bine, o rezoluție 4K înseamnă că ai 3840 de pixeli pe orizontală și 2160 pe verticală.

Cât despre tehnologii, aici o să ai de ales dintre un TV LED sau LCD și un TV OLED sau QLED. De obicei, le alegi pe primele două atunci când nu te interesează culorile atât de vii. Și pe celelalte două le alegi atunci când te interesează cu adevărat culorile vii și fidele.

Ce televizoare să iei în calcul atunci când pleci în căutare?

Îți spuneam mai sus că e important să cunoști măcar brandurile mari și de la care poți cumpăra cu încredere un televizor. Așa că, unul dintre cele mai bune pe care le poți alege este un TV LG. De ce ai alege un TV LG? Deoarece TV-urile LG sunt de mult timp pe piață și produc niște ecrane foarte bune. Așa că, indiferent de ce tip de televizor vrei să-ți iei e foarte performant sau doar unul la care să te uiți din când în când, un TV LG o să fie bun pentru ambele situații.

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: