Cei mai buni dansatori din ţară concurează la Târgu Jiu

Zeci de tineri dansatori din țară sunt așteptați sâmbătă, 25 iunie, la Târgu Jiu pentru a lua parte la un festival de dans modern și balet. Și o echipă a organizatorilor, de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, Galactic Crew, va participa la acest festival. Tinerii artiști au pregătit un moment de street dance și un dans sportiv.

Festivalul "În Pași de Dans spre Infinit" este o competiție a celor mai buni tineri dansatori din țară. Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă (ȘPA) din Târgu Jiu, iar competiția se află anul acesta la cea de-a doua ediție. Și de această dată, echipa locală vrea să câștige trofeul festivalului. Vor fi prezenți sâmbătă la Târgu Jiu elevi ai școlilor populare din țară, de la unitățile școlare și cluburile elevilor. Până acum și-au confirmat prezența la eveniment competitori din Pitești, Timișoara, Orșova, Cluj, Severin, Craiova. "Pe viitor sperăm să fie cel mai tare concurs de dans. De această dată avem invitați din toată țara pe două secțiuni, de dans modern și balet. Sperăm să ținem tradiția, să luăm trofeul «În Pași de Dans spre Infinit»", a declarat Camelia Costea, instructor de dans la ȘPA Târgu Jiu.
Trupa Galactic Crew, formată din 20 de membri, va reprezenta Școala Populară de Artă din Târgu Jiu la acest festival. "Noi, trupa Galactic Crew, am pregătit un dans street dance și un dans tematic. Am luat parte ca și trupă la foarte multe concursuri unde am obținut foarte multe locuri întâi, dar și locuri mici care ne-au făcut să ne motivăm cât mai mult să obținem rezultate și mai bune", a spus Gabriel Costea, membru al trupei Galactic Crew.
Din echipa de juniori a trupei face parte și Ana Patrisia Sava din Târgu Jiu, în vârstă de 12 ani, care a început să danseze în urmă cu doi ani. "Suntem foarte entuziasmați, avem emoții, sunt foarte fericită că particip la acest festival și cred că o să se ne descurcăm foarte bine pentru că am lucrat și nu este prima oară când participat la concursuri de gen", a explicat mezina trupei.
Daniel Marian Catrinoiu, un alt membru al trupei Galactic Crew, a spus că echipa s-a pregătit intens pentru acest concurs, respectiv trei antrenamente a câte două ore pe săptămână.
Evenimentul se va desfășura sâmbătă, cu începere de la orele 11, la Teatrul de Vară din Târgu Jiu. Intrarea este liberă.
PREMII
Micii dansatori ai Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu s-au întors cu două premii importante de la Orșova, acolo unde s-a desfășurat, în data de 22 iunie, Festivalul "Perla Dunării". Formația Mini-G, coordonată de profesorul Camelia Costea, a obținut locul I la secțiunea de dans "Majorete", dar și la secțiunea "Street Dace".

Vizualizări: 1,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: