Cel mai bun desert de casă, fără făină

Ingrediente necesare pentru blaturi: 10 albușuri, 240 g zahăr pudră, 2 linguri amidon de porumb,400 g bucățele nuci, prăjite în tigaie uscată și răcite.

Ingrediente necesare pentru cremă: 10 gălbenușuri, 160 g zahăr pudră, 100 ml lapte, 200 g unt, 1 lingură pudră de cacao.

Ingrediente necesare pentru decor: 40-50 g ciocolată.

Mod de preparare: Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Avem grijă ca în bolul cu albușuri să nu ajungă nici măcar un strop de gălbenuș. De asemenea, bolul pentru albușuri să fie perfect uscat și degresat.

Pentru blaturi, amestecăm albușurile cu zahărul pudră, folosind un tel inițial, după care mixăm cu mixerul. Treptat mărim viteza, de la mică la mare, până obținem o spumă tare, fermă și lucioasă. Cu o spatulă, încorporăm amidonul, având mare grijă să nu spargem spuma. În 3 tranșe încorporăm și nucile cu mare grijă.

Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm cu mare grijă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45 de minute.

Imediat după coacere, răsturnăm blatul pe o bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. lăsăm blatul să se răcească complet. După ce s-a răcit, uniformizăm marginile și tăiem în 3 blaturi. Blaturile vor fi moi, elastice și pufoase.

Pentru cremă, amestecăm cu un tel gălbenușurile împreună cu zahărul pudră, până la omogenizare. Începem să mixăm cu mixerul, la viteză mare. Mixăm timp de 5 minute, până obținem o compoziție albicioasă, pufoasă și voluminoasă.

În 3 tranșe încorporăm și laptele, amestecând cu spatula, cu grijă. Transferăm compoziția într-o tigaie cu fundul gros. Încălzit crema la foc minim, până se îngroașă și ajunge la temperatura de 90 de grade. Amestecăm continuu. Nu trebuie să fierbem crema. Transferăm crema într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet.

Punem untul moale într-un bol. Îl mixăm spumă după care îl transferăm în cremă, împreună cu pudra de cacao. Omogenizăm bine, folosind o lingură sau o spatulă.

Asamblare: umplem blaturile cu cremă. Peste stratul superior de cremă presărăm firimiturile rămase după uniformizarea marginilor bezelei. Decorăm în continuare cu ciocolată rasă.

Vizualizări: 3,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: