Cel mai bun Tiramisu de casă

Ingrediente necesare: 6 gălbenușuri, 6 linguri zahăr, 4 linguri apă, 6 albușuri, 1 praf de sare, 6 linguri făină.

Ingrediente necesare pentru siropul de zahăr: 50 ml apă, 100 g zahăr.

Ingrediente necesare pentru cremă: 3 gălbenușuri, 500 g mascarpone, 3 foi gelatină, 350 ml și 50 ml frișcă lichidă.

Ingrediente necesare pentru siropul de cafea: 200 ml cafea neagră, 50 g zahăr, 40 ml esență de rom.

Mod de preparare: Pentru foi, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm și apa, mixând până obținem o compoziție albicioasă. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

Peste spumă punem compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă. Cernem și făina în bol, în două tranșe. Omogenizăm după fiecare tranșă.

Tapetăm o tavă mai mică cu hârtie de copt. Transferăm în ea jumătate din compoziția pregătită anterior, uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 de minute aproximativ. Scoatem foaia pe un grătar, o lăsăm să se răcească. Tapetăm tava cu hârtie de copt și coacem și a doua foaie. Le lăsăm să se răcească, îndepărtând hârtiile de copt de pe ele.

Pentru siropul de zahăr, punem ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc mediu și fierbem până zahărul se dizolvă complet. După ce dă în clocot, fierbem siropul timp de 3 minute. Luăm vasul de pe foc.

Mixăm un pic gălbenușurile după care adăugăm treptat siropul fierbinte, mixând continuu până compoziția se răcește complet (cam 5 minute). Turnăm compoziția peste 500 g mascarpone și omogenizăm.

Punem gelatina în apă rece. Punem pe foc 50 ml frișcă lichidă. Când este aproape de punctul de fierbere, luăm de pe foc și adăugăm foile de gelatină bine stoarse. Omogenizăm bine după care turnăm compoziția în amestecul de mascarpone, mixând continuu.

Mixăm frișca lichidă (350g) spumă tare și adăugăm în ea crema. Omogenizăm cu grijă, folosind spatula. Dăm crema la frigider.

Pentru siropul de cafea, punem ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc și aducem compoziția până la punctul de fierbere.

Asamblare: punem prima foaie în tavă și o însiorpăm cu jumătate din siropul de cafea. Întindem jumătate din cremă deasupra, acoperim cu cealaltă foaie. Însiropăm cu siropul rămas și acoperim cu crema rămasă.

Pentru decor, pudrăm cu pudră de cacao. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Vizualizări: 4,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: